Cel mai bun remediu pentru mahmureală vine din Turcia. „Este foarte bogat în minerale”

Data publicării:
mahmureala
Foto: Shutterstock

La fel ca în România, murăturile sunt o parte majoră din bucătăria turcă. Iar zeama de murături a devenit deja faimoasă în întreaga lume ca remediu rapid, natural și gustos pentru cele mai teribile dureri de cap, scrie BBC.

muraturi
Foto: Shutterstock

„Pentru noi, o masă fără murături nu este completă. Murăturile se găsesc pe orice masă. Mai puțin poate în timpul verii, pentru că acestea preferă frigul”, povestește Adem Altun, în vârstă de 64 de ani.

Altun este numai unul dintre turcii care au făcut o afacere din producția de murături. A învățat rețetele la vârsta de numai 6 ani și duce tradiția familiei mai departe.

Despre zeama de murături faimoasă pentru tratarea mahmurelii, Altun i-a dezvăluit reporterului BBC: „Este foarte bogată în minerale”.

Tradiția murăturilor datează în Turcia de pe vremea Imperiului Otoman și a rămas parte centrală dintr-o bucătărie foarte complexă. Spre deosebire de România, unde murăturile se găsesc la supermarket sau în pivnița bunicilor, în Turcia acestea se vând pe stradă, lângă piețele de pește de pe malul mării, sau chiar în magazine de profil. Iar zeama de murături poate fi cumpărată separat. Șalgam, de exemplu, este o varietate de zeamă de murături care se servește alături de carnea pregătită pe grătar.

Cât despre eficacitatea acestui remediu pentru mahmureală, dacă deja nu l-ați încercat, reporterul BBC spune că ia durerea de cap în câteva zeci de secunde. În plus este natural și mult mai ieftin decât orice medicament din farmacii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri