Deputat: Porcul ne reprezintă pe noi. Aleșii vor o zi specială pentru promovarea gastronomiei românești

Data publicării:
carne porc

Aleşii neamului vor să facem cunoscute în toată lumea bucatele tradiţionale româneşti. Propun o zi dedicată gastronomiei şi vinului românesc, în care să defilăm cu ciorba de burtă, sarmalele noastre gustoase sau micii. Totul, stropit cu vinul românesc sau ţuica apreciată de străinii care ajung în România.

Marea petrecere naţională ar trebui să aibă loc în prima duminică a lunii octombrie, atunci când toate bucatele alese pot să fie pregătite.

Remus Borza, deputat independent: „Mâncarea noastră românească are gust. Cu asta îi batem la fund pe toţi. Am mâncat şi câine, şi cangur, şi şarpe, şi crocodil, şi gândaci prăjiţi, orice. Indiferent unde aş merge, abia aştept să mă întorc acasă să mănânc un blid de sarmale sau o farfurie de ciorbă de burtă”.

Corneliu Olar, deputat PNL: „Porcul ne reprezintă pe noi. Au şi francezii, dar nu îl cresc ca şi noi, cu buruieni, urzici... Să punem platoul ţărănesc, platou: slănină, brânză, ceapă, ce e româneşte”.

Corneliu Bichineţ, deputat PMP: „Bucătăria românească este bună şi cei care au trecut pe aici s-a bucurat de mici, sarmale”.

Ioan Dîrzu, deputat PSD: „Sarmale, mititei, chifteluţe”...

Chiar dacă admit că mititeii şi sarmalele nu sunt sută la sută româneşti, aleşii spun că tot avem un motiv de laudă.

Remus Borza, deputat independent: „Nici micul nu este românesc, dar prin ingrediente l-am înnobilat şi i-am dat un gust mult mai bun”.
Corneliu Olar, deputat PNL: „Sarmalele sunt româneşti, eu ştiu că sunt de la noi din Ardeal. Carnea nu se toacă prin maşina de tocat, se taie foarte mărunţel şi aşa se bagă, alea sunt sarmalele tradiţionale”.

Chiar şi când e vorba de vin, ne putem compara cu Franţa şi Italia, sunt convinşi parlamentarii.

Corneliu Bichineţ, deputat PMP: „Busuioaca de Bohotin, de la Huşi, e puţin perversă, dar merge”.

Doina Pană, deputat PSD: „Din zona mea este vinul de Lechinţa sau vinul de Teaca”

Deşi promovarea României e în fişa postului său, ministrul turismului a fost cu greu convins să vorbească despre acest proiect.

Bogdan Trif, ministrul turismului: „Să-i întrebaţi pe care au iniţiat. (Reporter: Dumneavoastră susţineţi un astfel de proiect?) Bineînţeles că susţin orice proiect care ajută turismul românesc”.

Pentru ca grătarele şi ceaunele să fie puse la treabă în ţară de aleşii locali, e nevoie de votul deputaţilor. Şi de o campanie inteligentă, care să atragă străinii spre gusturile româneşti.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri