Rețetă simplă pentru masa de Revelion: Păstrăv file cu varză de Bruxelles

Data actualizării: Data publicării:
reteta

Orice gazdă îşi doreşte să impresioneze invitaţii cu preparatele pentru Revelion. Şi pentru că la români se spune că e bine să mănânci peşte în noaptea dintre ani, pentru a trece mai uşor prin necazurile din anul următor, vă propunem o reţetă simplă, dar care promite să fie memorabilă: file de păstrăv cu varză de Bruxelles, bacon și gogonele.

Prima dată se filetează păstrăvul.

Chef Mihaela Sandu: „Important să urmărim oasele, şira spinării, cu cuțitul, ușor spre coadă. După care vom îndepărta partea asta, oasele de pe burtă.”

Peştele se pune deoparte şi începem să gătim sosul cu varză de Bruxelles, bacon și smântână. Mai întâi călim ceapa și baconul, apoi adaugăm vin și lăsăm pe foc până se evaporă alcoolul. Ulterior, punem smântâna, iar la final varza de Bruxelles după ce a stat 2-3 minute în apă fiartă. Separat, pregătim şi sosul de gogonele.

Mihela Sandu, chef: „Îndepărtăm semințele din mijloc, le tăiem cuburi, un pic de ulei de măsline, sare, piper, un pic de suc de lămâie verde. Este simplu. Şi punem pe foc. Căldura va ajuta să îndepărteze gustul ușor amar de la murături.”

Peștele asezonat cu ulei de măsline, sare și piper se prăjește apoi în ulei încins timp de 3-4 minute.

Pentru că am îndepărtat șira spinării este important cu ajutorul degetelor să presăm ca să avem o crustă crocantă. Este important să-l gătim mai mult pe crustă și ultimul sfert din timpul de gătire pe partea cealaltă, dar nu foarte mult ca să nu uscăm carnea.

Serviţi peştele musafirilor cu două linguri de sos de varză de Bruxelles și sos de gogonele.

Mihaela Sandu, chef: “Este o rețetă simplă, dar gătită modern. Folosim ingrediente tradiționale, nu cred că este casă de român să nu aibă murături. Pentru Revelion, nu ne place să complicăm lucrurile. Să le păstrăm simple, elegante și gustoase.”

Mâncarea este gata în 45 de minute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri