(P) Cum alegi un aragaz potrivit pentru casa ta

Data actualizării: Data publicării:
cuptor
Foto: Guliver/GettyImages

Ești o persoană pasionată de gătit sau, la polul opus, preferi să petreci cât mai puțin timp în bucătărie? Indiferent de plăcerea sau disponibilitatea pe care le ai vizavi de pregătirea mâncării, aragazul nu poate lipsi din nicio casă.

Chiar dacă ești avansat sau abia te inițiezi în tainele gătitului, că ai o familie mare sau că ești doar tu cu partenerul tău la masă, este foarte important să alegi acel tip de aragaz care se potrivește cel mai bine nevoilor tale, astfel încât să te bucuri de o investiție care se va dovedi una corectă de-a lungul timpului.

Este bine ca înainte de a hotărî ce tip de aragaz vrei să îți cumperi, să ai în vedere câțiva factori ce țin de stilul de viață și de obiceiurile culinare ale familiei tale, dar și de spațiul de care dispui. Fă o mică evaluare, luând în considerare următorii factori, după cum recomandă producătorul de aragaze Arctic.

Cât de des gătești și ce tip de mâncare gătești

Obișnuiești să gătești mâncăruri rapide? Sau optezi pentru cele preparate încet, la foc mic? Folosești cuptorul des? Coci pâine sau prăjituri? Ce tip de mâncare preferă familia ta? Răspunsurile la aceste întrebări te vor ajuta să îți faci o imagine mai clară asupra nevoilor tale, atunci când vrei să îți cumperi un aragaz nou.

Dacă gătești zilnic pentru a avea întotdeauna mâncare proaspătă, cu siguranță îți trebuie un aragaz sau o plită și un cuptor, care să te ajute să economisești timp. Cuptorul reprezintă unul dintre cele mai facile moduri de a găti. Este și preferatul tău? Atunci află că lucrurile pot deveni și mai ușoare cu ajutorul funcțiilor speciale de gătire. Acestea dispun de setări care te vor ajuta să prepari mâncarea mult mai simplu. Poți face o friptură gustoasă, poți pregăti pizza sau coace perfect o prăjitură, folosind programele de gătire prestabilite. Activarea acestora va determina utilizarea tipului de căldură și de ventilație optim pentru fiecare preparat în parte.

Tipurile de plite, cuptoare și aragaze

Aragaze. Un aragaz îți oferă posibilitatea să gătești eficient cu un consum mic de resurse. Acesta are arzătoare eficiente, care scurtează timpul de preparare al alimentelor și funcții care îți vor ușura viața în bucătărie. Unele aragaze au funcțiile Grill și Rotisor pentru a diversifica modul de gătire al alimentelor.

Plite încorporabile. Acestea pot fi electrice sau pe gaz. Este foarte important să te decizi asupra modului de alimentare. Bineînțeles, în acest demers ia în considerare și modul în care a fost proiectată bucătăria. Dacă până acum ai folosit un aragaz și alimentarea pe gaz și vrei să faci trecerea la cea electrică, trebuie să ai în vedere modificările necesare.

Cuptoare încorporabile. Unul dintre avantajele cuptoarelor încorporabile este că îți oferă libertatea de a le poziționa unde îți dorești. Poți opta pentru varianta clasică, sub plită, sau îl poți încastra în mobilă la nivelul ochilor. Astfel,  îți va fi la îndemână, mai ales dacă gătești des la cuptor. Nu va mai fi nevoie să te apleci de fiecare dată pentru a verifica cum decurge prepararea alimentelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri