Povestea românului care a câștigat argintul la Olimpiada internațională a tinerilor bucătari. Cine este Bogdan Vandici

Data actualizării: Data publicării:
bogdan vandici
Foto; Facebook/ICEP HOTEL SCHOOL

Bogdan Vandici are numai 22 de ani. Chiar și așa, tânărul din Oradea a reușit să impresioneze juriul la Olimpiada internațională a tinerilor bucătari, care a avut loc în India. Care sunt mentorii lui și detalii din culisele concursului, aflați din acest material.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Nu este pentru prima dată când Bogdan Vandici impresionează cu talentul său în materie de gastronomie. Anul trecut a câștigat emisiunea de profil „Chefi la cuțite”. Iar acum a adus argintul României la olimpiada din India, unde a participat ca membru al echipei ICEP Hotel School, unde urmează cursuri de gastronomie.

Mentorii lui sunt Chef Paul Oppenkamp, Chef Adrian Lucian Şipoteanu şi Pastry Chef Mirela Cata, scrie ebihoreahul.ro.

„Au fost cinci zile incredibile, m-am simţit extraordinar, oamenii de aici sunt extrem de calzi şi ospitalieri şi ne-au făcut să ne simţim ca acasă din primul moment. Am făcut foarte mulţi prieteni, studenţi din toată lumea şi din India. De asemenea, sunt copleşit de mesajele de susţinere şi felicitare primite. A fost o experienţă fantastică pe care o recomand cu încredere viitorilor participanţi”, a spus Bogdan Vandici.

Olimpiada din India a avut trei etape, iar Vandici a trebuit să facă nu mai puțin de zece preparate. Fiecare probă a concursului a fost eliminatorie.

În marea finală au reușit să intre, pe lângă reprezentantul României, și tineri bucătari din Franţa, Anglia, Scoţia, Suedia, Statele Unite ale Americii, Filipine, Singapore, Noua Zeelandă și Iordania.

Aurul a fost adjudecat de Franța, în timp ce bronzul a plecat în Anglia.

Young Chef Olympiad este cea mai mare competiţie internaţională pentru tineri bucătari organizat de International Institute of Hospitality Management cu sprijinul Ministerului Turismului din India şi International Hospitality Council London. La concursul de anul acesta - ediția a cincea - au participat 55 de școli culinare din toată lumea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri