Restaurantele care fac profit dintr-un singur fel de mâncare

Data publicării:
cereale

Profit dintr-un singur fel de mâncare. Este ideea de afaceri pe care mizează tot mai mulţi proprietari de localuri din ţară. Iar oferta, deşi aparent limitată, îi poate pune chiar în dificultate pe clienţi. În vitrinele îmbietoare aceştia găsesc de la diverse tipuri de ciorbe până la zeci de sortimente de cereale, de toate culorile şi gusturile, aduse de peste hotare.

În faţa unui raft cu aproape 100 de tipuri de cereale, copiii abia îşi pot stăpâni bucuria. Şi nu sunt singurii entuziasmaţi.

-Cu unicorni vrei? Vrei să îţi pună ceva deasupra? Laptele? De care vrei să fie? Alb sau colorat?

-Colorat.

-Ce culoare aveţi?

-Roz, verde. Turcoaz!

-Tu ce culoare vrei? Roz?

-Da!

Ideea acestei afaceri cu cereale îi aparţine lui Alexandru, care a revenit de câteva luni în România, după 18 ani petrecuţi în Spania cu părinţii.

Alexandru Vasile, proprietarul localului: Aici în bol am un curcubeu de cereale.

Reporter: Cum ţi-a venit ideea?

Alexandru Vasile: Am pornit de la diverse călătorii prin lume, văzând atâtea sortimente - îmi sar în ochi unde mă duc, prin supermarketuri, cutiile cu cereale - cum ar fi să le împreunez pe toate într-un singur local?

A pus deoparte 40 de mii de euro pentru acest business, iar acum vinde lunar peste 120 de kilograme de cereale şi câteva zeci de cutii de lapte.

Alexandru Vasile: E lapte de vacă normal, numai că este colorat cu un produs adus special din State pentru a colora laptele, nu îi schimbă nici gustul.

La ora prânzului, ce poate mai tradiţional dacă nu o ciorbă?

Exact aşa a spus şi Andi, care a lucrat până acum câteva luni la o firmă de software. Acum le serveşte clienţilor masa de prânz. Tânărul de 27 de ani a pornit cu 60 de mii de euro la drum.

Andi, administratorul restaurantului: Nu am învățat să facem ciorbe cum fac părinții și bunicii noștri, așa vii aici te gândești puțin la copilărie, ai mâncat și pleci, nu mai stai să umpli casa de fum și mirosuri.

Ingredientele sunt 100% locale.

Oferta nu este deloc mică - sunt până la 13 tipuri de ciorbă, în funcţie de zi şi anotimp.

Într-un astfel de restaurant sunt vândute zilnic peste 300 de porţii de ciorbă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri