Reţeta săptămânii | Salată de pui marinat în citrice şi busuioc

Data actualizării: Data publicării:
reteta turist 090318

La sfârşit de săptămână vă invităm să aflaţi cum se prepară o salată caldă cu pui marinat în citrice şi busuioc. E un preparat simplu de pregătit şi nu necesită mult timp în bucătărie.

Pentru această reţetă avem nevoie de pui, vin roşu, cartofi, rucola, busuioc, ceapă roşie şi ulei de măsline. La acestea se adaugă foi de dafin, păstârnac, sare şi piper.

"Vom folosi pui, pe care l-am gătit la cuptor, la 200 de grade Celsius, carnea pe os are un gust foarte bun. Avem aici un dressing de vin roşu cu suc de portocale, suc de lămâie, stafide, foi de dafin şi câţiva cartofi fierţi pe care i-am adăugat la sfârşit."

Puiul fiert anterior este dezosat, timp în care dressingul este încălzit la foc mic. De asemenea, ceapa tăiată inele, peste care se adaugă sare şi piper, este caramelizată într-o tigaie încinsă.

"Presărăm un pic cu sare ceapa şi puţin piper - va adăuga un pic de dulceaţă preparatului acestuia. Sosul este cald şi îl vom turna peste cărniţa de pui."

Pentru ca salata să aibă un gust autentic, este recomandat să folosiţi şi păstârnac, care îi va da şi un alt aspect preparatului la final.

"Voi face cipsurile de păstârnac, îl punem în friteuză la o temperatură de 150 de grade."

La final, totul se amestecă într-un bol, după care se aşează în farfurie, iar deasupra se toarnă dressingul şi puţin ulei de măsline.

"Am păstrat aici un pic de dressing separat ca să prezinte...şi pentru un efect vizual un pic de ulei de măsline să separe dressingul pe care l-am pus mai înainte. Vă dorim poftă bună!"

Redactor: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri