Reţeta săptămânii | Secretele unui mousse de ciocolată perfect

Data actualizării: Data publicării:
reteta mousse

Dacă vă place ciocolata, vă propunem un desert care cu siguranţă vă va impresiona. Nu e greu de preparat, dar gustul e intens. Vă invităm să aflaţi secretele unui mousse perfect.

Pentru început e important să ne ocupăm de ciocolată. Avem nevoie de 250 de grame, cu o concentraţie de 60 la sută grăsime, pe care o amestecăm într-un bol cu 50 de grame de unt. Acoperim apoi amestecul cu o folie de plastic.

"Îl vom pune peste oală unde am apă care fierbe la temperatură medie. Important este ca bolul să nu atingă apa, că atunci vom găti prea mult ciocolata", atrage atenţia chef Mihaela.

Între timp ne vom ocupa de restul ingredientelor. Cu ajutorul unui mixer se bat gălbenuşurile. Începem la o viteză mică, după care o mărim - totul nu mai mult de 3-4 minute. Procedăm la fel cu albuşurile de ouă, doar că la început adăugăm jumătate din cantitatea de zahăr.

Spre sfârşitul procesului punem restul de zahăr - în acest fel spuma va fi bine aerată, iar particulele de zahăr se vor topi şi nu se vor vedea în ciocolată.

"Un mic secret pe care cred că majoritatea bucătarilor îl ştiu când fac bezea. Adaugă un pic de sare. Ajută să aibă o compoziţie omogenă şi nu se simte foarte puternic în desertul de astăzi, spre exemplu", a explicat chef Mihaela.

Odată ce mixurile au fost pregătite ele pot fi amestecate. Prima dată se combină gălbenuşurile şi albuşurile într-un singur bol. Atenţie, compoziţia se amestecă de jos în sus.

"De ce am făcut aşa? Pentru că dacă făceam invers pierdeam din aerul care îl am aici în compoziţia de gălbenuş cu albuş. Şi, astfel, îmi va permite să urc ciocolata de jos în sus prin mişcări uşoare şi rotative până se amestecă totul foarte bine."

Compoziţia astfel obţinută se pune pentru două ore la frigider, după care se poate servi.

"Vom începe dintr-un colţ şi îl vom pune în mijlocul farfuriei şi îl vom prezenta cu shavings de ciocolată. Este foarte simplu să facem lucrul ăsta", încheie chef Mihaela.

Redactor: Adrian Ciucuriţă
Operator: Ticu Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri