Sari la conținut

Reţete de detoxifiere pentru noul an

După mesele copioase de sărbători, e vremea curelor de detoxifiere. Iată ce recomandări are un chef celebru, Daniel Napoletano.

Meniurile pregătite de chef Daniel Napoletano sunt foarte potrivite pentru cei care vor să elimine toxinele după mesele grele de sărbători.

Daniel Napoletano, chef: „Începem cu o salată de avocado pe care o numesc un cosuleţ de avocado.”

Acesta este, de fapt, un cocktail apetisant de legume şi fructe care aduce organismului vitaminele de care are nevoie o persoană pentru a fi sănătoasă şi dinamică.

Daniel Napoletano, chef: „Păstârnac, o parte din praz, o parte din ardeiul capia, zucchini şi vânăta, care este nelipsită în ingredientele mele plăcute, şi avem şi andivele care vor fi un deliciu pentru toată lumea.”

Salata de fructe şi legume, odată asezonată cu curcuma, va fi completată cu cinci tipuri de fructe de mare înăbuşite câteva minute în apă. Apoi se toarnă zeamă de lămâie şi ulei de măsline.

Daniel Napoletano, chef: „Am împreunat un matrimonio de avocado cu fructele de mare. Fructele de mare sunt de asemenea pregătite ca salată rece, sunt trase în dressing de lămâie cu ulei de măsline, pătrunjel si usturoi, doar presat.”

O supă mai puţin obişnuită în România este aşa numita "supă a pescarului", o reţetă a la chef Napoletano, bazată pe mai multe sortimente de fructe de mare şi peşte. E o supă care merge de minune cu crutoane, spune chef Napoletano.

Daniel Napoletano, chef: „Vom asimila toate ingredientele de la fructele de mare şi vom dori să avem o cremozitate! Asta este important! Cremozitatea o vom face din curcuma roşii blenduite, ulei de măsline ce îl vom adăuga ulterior, puţin peperoncino să fie puţin picantă! La final, vom introduce grand cucina care va aduce cremozitatea fără să fie la foc.”

Felul principal propus de chef Daniel Napoletano este un peşte cu carne slabă. O altă reţetă ideală pentru detoxifiere.

Daniel Napoletano, chef: „Peştele înăbuşit în sos de curcuma, ulei de măsline, lămâie şi acestea vor fi înăbuşite aldente împreună, asezonat cu creveţii care vin înăbuşiţi în tigaie cu dorada.”

E un preparat foarte uşor de digerat.

Daniel Napoletano, chef: „Este o doradă înăbuşită cu ulei de măsline, vin, lămâie, înăuntru este împănată cu creveţi!”

Chef Napoletano recomandă ca astfel de cure de detoxifere să fie făcute cu regularitate.

Pe aceeași temă