Sosul care este mai nociv decât un burger

Data publicării:
Celebrity Chefs Light Up The Strip During Vegas Uncork'd By Bon Appetit's 11th Annual Grand Tasting At Caesars Palace
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Hrănirea copiilor cu sos pesto ar putea avea un efect mai nociv asupra sănătății copilului decât hamburgerii de la McDonald's, potrivit unui studiu care vizează sarea din alimente.

Celebrity Chefs Light Up The Strip During Vegas Uncork'd By Bon Appetit's 11th Annual Grand Tasting At Caesars Palace
FOTO: Gulliver/ Getty Images

În vreme un sos pesto cumpărat din magazin conține 1.5 g sare, un hamburger McDonald's are 1.2 g, potrivit The Telegraph.

Sarea consumată în exces este periculoasă pentru oricine, dar mai ales pentru copii. Pericolele consumului mare de sare asupra sănătății au fost bine documentate în ultimii ani: prea multă sare ar putea crește tensiunea iar aste ne expune riscului de a dezvolta probleme cardiace sau accidente vasculare cerebrale.

Cu toate acestea, e nevoie de un echilibru. Deși majoritatea dintre noi mâncăm mai multă sare decât e necesar, cu toții avem nevoie de o cantitate minimă de sodiu pentru că ajută la menținerea unei hidratări corecte a organismului și este benefică mușchilor și sistemului nervos.

Un adult are nevoie, în medie, de 6 grame de sare pe zi.

Este o greșeală să ne uităm la un singur ingredient. E păcat că este adăugată atâta sare în sosul pesto, pentru că are potențialul de mâncare foarte sănătoasă. Uleiul de măsline, migdalele și busuiocul sunt minunate pentru sănătatea noastră, datorită conținutului ridicat de grăsimi nesaturate”, afirmă un nutriționist.

Specialiștii avertizează că este crucial ca oamenii să verifice etichetele produselor pe care urmează să le cumpere și, în cazul produselor mai puțin sănătoase, să alegă să consume o cantitate mai mică.

Mai multe alimente care erau considerate sănătoase, au trecut, recent pe lista celor mai puțin sănătoase. Printre acestea se numără: sosul de salată, alimentele cu conținut redus de grăsime, fresh-ul de fructe (din cauza conținutului ridicat de zahăr), cous cous, uleiul de cocos sau sucurile carbogazoase fără zahăr.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri