Cum introducem fructele în dieta copiilor

Data publicării:
alimentatie copii

Începerea procesului de diversificare aduce multe întrebări proaspetelor mămici. Medicii recomandă mai întâi introducerea în alimentaţie a merelor şi a morcovilor. Apoi, abia după vârstă de 2 ani a cireşelor sau a conopidei. Lista completă a fructelor şi legumelor care trebuie introduse în alimentația celor mici în funcţie de vârstă, o puteți urmări în materialul de mai jos.

alimentatie copii

Odată cu începerea diversificării, medicii recomandă părinţilor să introducă în alimentaţia celor mici mai întâi fructe şi legume care nu produc alergii, cum sunt merele sau morcovii.

Dr. Niculina Jianu, medic primar pediatru: „După 5-6 luni se poate recomandă măr ras şi pe urmă se adaugă apoi banană, după aceea se adaugă şi avocado şi alte fructe, în funcţie de cum apar: vişina se poate administra la copilul de peste 6-7 luni. După 6-7 luni putem să încercăm caisă, piersică.”

Cireşele sunt recomandate însă abia după vârsta de un an, un an şi jumătate, spun pediatrii. Tot mai târziu trebuie introduse şi fructele cu potenţial mare de alergie.

Dr. Niculina Jianu, medic primar pediatru: „Toate fructele care au sâmburei mici căpşuni, smeură, fragi, acestea se dau după 2 ani şi după testare în prealabil pe tegument.”

Iar abia în jurul vârstei de 3 ani trebuie introduse în alimentaţie legumele cu boabe uscate.

Dr. Niculina Jianu, medic primar pediatru: „Fasolea uscată e bine să le-o dăm după 3 ani, mazărea la fel este sănătoasă, dar tot din cauza învelişului pe care îl are este bine de evitat pentru inflamaţia intestinului.”

Tot în jurul vârstei de 2-3 ani trebuie introduse şi varza sau conopida care le pot provoca celor mici dureri abdominale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri