Sari la conținut

Cum să îți păstrezi promisiunile de Anul Nou

Trecerea de la un alt la altul aduce speranța unui nou început. Există obiceiul de a ne face o mică listă de obiective pe care să le atingem în anul care urmează: de la slăbit, la citit mai multe cărți, până la avansarea în carieră. Acest avânt ține, în cele mai multe cazuri, câteva săptămâni, după care reintrăm în rutină. BBC News a făcut o listă de sfaturi care ne ajută să ne îndeplinim promisiunile făcute față de noi sau față de alte persoane.

celebration day in new york city

Foto: Gulliver/ Getty Images

Înainte de toate, împlinirea acestor obiective țin de atitudine. Dacă de la început crezi că vei eșua, este mult mai probabil să renunți pe parcurs.

  1. Stabilește-ți obiective precise

Dacă ai decis că 2017 este anul în care vei slăbi, te vei îmbogăți, vei avea succes sau vei fi fericit, deja ai început cu stângul. Este foarte important ca atunci când ne stabilim obiectivele pentru o anumită perioadă de timp să fim cât mai preciși. Fiecare obiectiv trebuie să fie clar stabilit pentru ca mai apoi să știi ce pași trebuie urmați pentru îndeplinirea lui. Decât să spunem vreau să dau jos kilogramele acumulate de sărbători până la anul, mai s bine spunem vreau să slăbesc cinci kilograme în două luni. 

  1. Nu te demoraliza

Nu totul va merge strună, vor exista momente în care poate vei ceda, însă este important să îți menții optimismul, să te concentrezi pe reușite și nu pe eșecuri. Nu îți fixa obiective imposibil de atins și concentrează-te pe partea plină a paharului. Atunci când suntem prea critici cu noi, chiar și în subconștient, ne sabotăm singuri.

  1. Acordă-ți timp, dar nu prea mult

Este bine să ne fixăm obiectivele într-o anumită perioadă de timp, nici prea scurtă ca să nu ne demoralizăm când nu îl atingem, dar nici prea lung ca să amânăm la nesfârșit. Ia un obiectiv mai complex și împarte-l în mai multe intervale de timp. Odată ce obiectivele pe termen scurt sunt atinse, vei fi încurajat pentru a îndeplini și promisiunile pe termen lung.

  1. Motivație, motivație, motivație!

Cele mai multe persoane nu își ating obiectivele tocmai din lipsa de motivație. Sunt cuprinși de energie la începutul lunii ianuarie și deja în vară au lăsat totul baltă. Unul dintre motive este pentru că în loc să se organizeze și să distribuie tot ce au de făcut în pași mici, se forțează prea mult la început. Pentru a ne păstra motivația trebuie să avem obiective pe termen scurt și să păstrăm fiecare succes în minte pentru ca atunci când dăm de greu să nu ne dăm bătuți. De asemenea, trebuie să avem clar în minte pentru ce facem un anumit lucru, fie că este pentru dezvoltarea noastră personală, fie pentru cineva drag din familia noastră. 

Pe aceeași temă

Germani uciși de petarde

Revelion violent în Europa de Vest. Din Anglia până în Franţa s-a lăsat cu crime, maşini incendiate şi poliţişti...