Sari la conținut

Cum să trăim sănătos la vârste înaintate

Mimi Kirk a decis la 30 de ani să devină vegetariană. Apoi a optat pentru meniurile fără preparare termică. Şi susţine că aşa a câştigat titlul de „cea mai sexy vegetariană de peste 50 de ani". Acum, la 78 de ani, Mimi Kirk arată impecabil şi în turneele sale din toată lumea oferă publicului reţeta sa de succes.

Chiar simt că e datorită hranei. Când aveam 69 de ani am mers la doctor pentru că aveam mici dureri articulare. Mi-a spus că presiunea sângelui e mare, aşa era şi colesterolul meu. Am fost surprinsă, dar nu aşa de surprinsă, pentru că istoria familia mele în privinţa sănătăţii nu este foarte bună”, mărturisește Mimi Kirk.

Ea a optat pentru un regim strict controlat.

Am început cu sucurile, apoi am început să mănânc hrană vie. După două săptămâni m-am simţit foarte diferit, nu mai aveam palpitaţii. În şase luni m-am întors la medicul meu, iar presiunea sângelui şi a colesterolul erau normale”, a explicat Mimi Kirk.

Mimi Kirk călătoreşte în toată lumea şi încearcă să le spună oamenilor că sănătatea este extrem de importantă încă din tinereţe. Sâmbătă va susţine o conferinţă la Palatul Ghica-Tei, din Bucureşti.