Dezvăluirile unui majordom care a lucrat pentru regi, celebrități și miliardari. "Când ți se spune să aduci mașina, tu întrebi: Care?"

Data actualizării: Data publicării:
gary williams
Gary Williams a fost majordom pentru regi, celebrități de la Hollywood, personalități publice și miliardari. FOTO: www.britishbutlerinstitute.com

Gary Williams a fost majordom pentru regi, celebrități de la Hollywood, personalități publice și miliardari. Spune că oamenii sunt fascinați să afle lucruri despre meseria lui și că prima întrebare care i se pune mereu este "Mai sunt majordomi în ziua de azi?". Acum are propria școală de majordomi la Londra.

Gary Williams a dezvăluit pentru Insider ce înseamnă să fii martor la stilul de viață luxos al oamenilor pentru care a lucrat și a vorbit despre experiențele inedite trăite alături de aceștia, printre care actorul Nicolas Cage și fostul prim-ministru britanic Margaret Thatcher. Gary Williams a experimentat ce înseamnă să lucrezi pentru miliardari, celebri și bogați între 2007 și 2015. 

Născut în Marea Britanie, Williams a spus pentru Insider că s-a mutat în Africa de Sud împreună cu părinții săi când era copil și a stat acolo 30 de ani. În cele din urmă, s-a întors acasă, unde a urmat cursurile Școlii Internaționale Ivor Spencer pentru Majordomi. Și-a început cariera ca majordom șef la hotelul The Ritz din Londra în 2007. 

El a povestit că a fost inspirat după ce l-a văzut pe Anthony Hopkins jucând rolul unui majordom în filmul din 1993 "Remains of the Day". Înainte de a viziona filmul, Williams a spus că nu și-a dat seama că a fi majordom este o adevărată carieră.

"A fost fascinant să știu că încă există această meserie. Chiar și astăzi, oamenii întreabă: „Mai sunt majordomi?”", a spus Williams.

După The Ritz, Gary Williams a avut numeroase oferte de la miliardari, regi și celebrități.

Willams a dezvăluit pentru Insider unele dintre cele mai surprinzătoare lucruri pe care le-a văzut în timpul cât a lucrat ca majordom. El a precizat că sunt informații confidențiale, despre care nu poate discuta, dar că toate au fost "niște situații minunate".

O miliardară și-a trimis câinele acasă cu elicopterul deoarece credea că îi era dor de casă

Spre exemplu, o fostă clientă și-a trimis câinele acasă cu un elicopter pentru că credea că îi era dor de casă, a povestit el. Femeia călătorise în Anglia cu un eclicopter, pentru o vacanță de trei nopți. Își luase și câinele, care stătea în geanta Louis Vuitton. Ajunsă la destinație, femeia l-a sunat pe Gary: "Ajută-mă, Gary. Câinelui (n.r.) îi este dor de casă. Am nevoie de elicopter. Adică, în timp ce bea cocktail-uri cu prietenii, m-a sunat să îi aduc câinele înapoi cu un elicopter. Deci genul ăsta de lucruri erau neobișnuite. De unde știa ea că îi e dor câinelui de casă?".   

Williams a subliniat că majoritatea clienților lui aveau câini și se purtau foarte bine cu ei. De exemplu, dacă i s-a cerut să aducă apă pentru câinele unui client, el trebuia să întrebe ce tip de apă să aducă, adică era exclusă apa de la robinet.

Fostul majordom a povestit că a fost surprins de numărul mare mașini și de iahturi pe care le aveau foștii săi angajatori.

Dacă el spunea: „Adu mașina în față”, tu întrebai: „Doriți o mașină anume?”

"Putea să fie un director cu un garaj plin de mașini și dacă el spunea: „Adu mașina în față”, tu întrebai: „Doriți o mașină anume?”", a relatat Williams.

Într-o altă situație, un fost client avea un superiacht "foarte frumos" în care a investit milioane de dolari pentru a-l schimba, în timp ce altul a plătit ca un hairstylist să-i aranjeze părul în timp ce era în avion de la Londra spre Mexic, iar la sosire, hairstylistul s-a întors cu avionul la Londra. 

Acum, Williams are propria școală de majordomi. Deși nu mai activează în domeniu, el pregătește majordomi la The British Butler Institute, pe care l-a înființat în urmă cu opt ani. Institutul organizează cursuri de majordomi, ospitalitate și menaj în diferite locații din lume, inclusiv Londra și Dubai. Cursanții sunt persoane cu experiență în domeniu, dar și fără.

Prețurile variază în funcție de tipul de curs și de locație, dar, spre exemplu, un curs de majordom de cinci zile în Londra costă în jur de 1.390 de lire sterline, sau aproximativ 1.690 de dolari. Unii dintre foștii săi studenți au lucrat la Palatul Buckingham și pentru familii regale din întreaga lume.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri