Din multinaţională, în bucătărie

Data publicării:
cofetar brasov

Dorinţa de libertate e uneori mai puternică decât confortul unui salariu cu multe zerouri. Este povestea unui tânăr din Braşov, specialist în IT şi vânzări, care a renunţat la munca de director într-un birou de multinaţională pentru bucuria de-a pregăti prăjituri. Cristian - sau Omul cu Bască Roşie, cum îi place să îşi spună -, a fost perseverent şi nu s-a demoralizat atunci când a ars fursecurile sau atunci când primul tortul a ieşit strâmb. Acum, are una dintre cele mai apreciate cofetării din Braşov.

Cristian Vasile are 34 de ani. Opt ani a lucrat în IT şi vânzări şi a avut mare succes. Avea şi un salariu frumuşel şi o viaţă liniştită. Dar munca de birou în multinaţională, regulile stricte şi rutina l-au făcut să renunţe la tot.

Cristian Vasile, cofetar: „A fost o întreagă luptă, mai ales familia în perioada aceea de tatonare, de găsire a noului domeniu, chiar începuseră să facă mici presiuni, ar fi cazul să se angajeze, ziceau..."

Lelia Vasile, soţia cofetarului: „Iniţial am crezut că nu are toate băştile pe cap, dar pe urmă am considerat că e datoria mea să il susţin şi să facem împreună şi să muncim la vis."

De un an, Cristian are propria afacere. O cofetărie în care face foloseşte doar ingrediente naturale pentru dulciuri. Habar nu avea cu ce se „mănâncă” acest domeniu, aşa că înainte de a deschide cofetăria a avut nevoie să urmeze câteva cursuri de cofetar-patiser. Zi de zi, ornează prăjiturile, îmbină gusturile şi transportă marfa din laborator până la cofetărie.

Cristian Vasile, cofetar: „Afacerea e dulce în primul rând pentru că îmi plac dulciurile. În al doilea rând, analizând zonele acestea precum brutărie, restaurante ş.m.a.d mi-am dat seama că este un sector în care de multă vreme s-a cam uitat ce înseamnă naturalul, s-a cam uitat a se face prăjituri cum se făceau odată."

Ruxandra Morar, reporter Digi24: „Zilnic, direct din laborator sunt aduse în cofetărie zeci de prăjituri şi torturi, în funcţie de comenzi. Ciocolată mototolită, floricele pe câmpii, tortul curcubeu pe cerul gurii sau prăjitura alba ca lămâia sunt doar câteva dintre produsele dulci cu care sunt întâmpinaţi clienţii."

Cristian se felicită acum pentru decizia lui, chiar dacă la început ardea fursecurile şi făcea torturile strâmbe.

Am mai comandat o dată un tort de la dânşii şi sunt foarte gustoase”, spune un client.

Am găsit înţelegere şi mi-au făcut tort cu făină fără gluten ori de câte ori am avut nevoie. Sunt foarte bune produsele şi proaspete tot timpul şi atunci revenim din nou şi din nou”, adaugă o doamnă pretenţioasă.

Cristian crede acum că bucuria pe care o livrează la pachet cu prajiturile clienţilor săi este cea mai mare mulţumire. Iar noua sa postură îl face să se simtă mai mult decât împlinit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri