Cum a ajuns un clip în care o fetiţă plânge să adune 5,3 milioane de vizualizări

Data publicării:
clip

Ava și Alexis sunt două surori gemene pentru care Internetul este o joacă în familie. Asta pentru că micuțele sunt online încă de când erau bebeluşe, iar popularitatea lor a crescut de la an la an. Acum, fetițele au 1,2 milioane de subscriberi pe Youtube și câștigă anual sute de mii de dolari.

Ava și Alexis McClure sunt două mici vedete identice ale lumii online. Gemenele sunt o prezență constantă pe rețelele de socializare încă de când aveau un an, iar înfățișarea lor exotică a cucerit milioane de oameni.

Mama lor a început sa distribuie fotografii cu Ava și Alexis înca de când fetele aveau un an. Inițial, erau poze obișnuite, facute cu telefonul mobil. La scurt timp, însă, tatăl micuțelor a început să-și ia în serios pasiunea pentru fotografie și să capteze imagini ca un profesionist.

Georgiana Roșculeț, coordonator „Ora de net": „Fiecare familie are propriul ei fel de a se arăta în lume și poate că și pentru fiecare dintre noi acesta este un proces de învățare. Fenomenul acesta nu a existat, suntem la început, așa că acești părinți sunt pionieri în ceea ce decid. Probabil că au motivele lor acolo, iar ceea ce îi invit este să cugete și să privească înainte de toate interesul copilului.

Bineînțeles, ceea ce vor face acum va avea, fără doar și poate, impact pe termen lung. Așa că poate să-l privească pe micuțul pe care îl are acum în față, dar totodată să încerce să proiecteze ce va însemna pentru adolescentul din el, pentru adultul care va fi, cum va putea acesta să fie în control, oarecum, asupra imaginii care s-a creat acolo. Să-l pună în situații plăcute care n-ar putea să creeze prejudicii pe termen lung”.

Părinții și-au dorit să le deschidă un cont de Instagram mai mult ca un „album foto" online în care să păstreze amintirile cu ele. În timp, însă, gemenele au început să aibă o personalitate din ce în ce mai puternică, așa că cei doi au distribuit clipuri video și au migrat spre Youtube. Nimeni nu și-ar fi închipuit că popularitatea lor va căpăta asemenea dimensiuni.

Monica Bolocan, psiholog: „Nu cred că, să spunem, copiii vedetă microinfluenceri sau youtuberi din ziua de astăzi sunt mult mai speciali decât copiii de altădată. Ce-i face să fie mai speciali este modul în care se promovează, rapiditatea cu care circulă informația, metoda în sine - da, Internetul este o metodă mult mai rapidă de diseminare a informației.

Ei sunt la fel ca oricând, practic, doar presiunea pe care o resimt este mai mare, tocmai ca urmare a acestei foarte facile diseminări a informației.”

Marele viral al canalului lor de Youtube, McClure Twins Family, este clipul în care fetițele realizează că sunt identice. Deși sunt gemene, în video Alexis află că ea este „mezina" și începe să plângă, pentru că a venit pe lume cu un minut mai târziu decât sora ei. Imaginile au strâns până acum 5,3 milioane de vizionări.

„- Ava s-a născut cu un minut mai devreme decât Alexis. Cu un singur minut.

- Dar eu vreau să fiu mai mare!

- Vrei să fii mai mare? Lexi, nu plânge. Nu pot să te fac mai mare, ea s-a născut cu un minut mai înainte”.

Monica Bolocan, psiholog: „Există, sigur, în fiecare dintre noi, ca părinți, dorința ca micuții noștri să devină „cineva". Cum definim fiecare dintre noi acest „cineva", și succesul în viață depinde de foarte multe lucruri, de valorile personale, de principiile pe care ne bazăm în viață. Unii caută succesul facil, rapid, să câștigăm repede bani, să fim celebri, alții își dau seama că în spatele succesului trebuie să stea foarte multă muncă”.

Din reacțiile foarte bune primite de la oameni de pe întreg globul, parinții fetițelor s-au convins ca au doi copii speciali și că lumea rezonează cu naturalețea celor mici. Ava și Alexis au acum 5 ani și au început să meargă la grădiniță în luna septembrie. Părinții le-au pregătit pentru expunerea socială și spun că sunt deja conștiente de popularitatea lor și de faptul că mulți dintre oamenii cu care interacționează le recunosc pe stradă sau se uită la clipurile lor.

Georgiana Roșculeț, coordonator program educațional „Ora de net": „ Am avut bucuria să lucrez mult cu copii și cu tineri și mi-am dat seama cât de mult învață ei unii de la alții și cu câtă bucurie fac asta. Așa că cei care îi privesc pe acești influenceri - microinfluenceri, cred că sunt fericiți să se identifice cu poveștile celor care devin faimoși și să spună „așa e și pentru mine!". Și în cazul acesta le e mult mai ușor să rezoneze, e un sentiment de familiaritate și e mai ușor să îi urmeze, indiferent de ce ar decide.”

În 2017, Ava și Alexis au fost incluse în top 10 cei mai influenți copii din lume. Un statut reflectat și de numărul celor care le urmaresc fiecare mișcare pe conturile de socializare. Canalul McClure Twins Family are 1,2 milioane de subscriberi și a acumulat peste 140 de milioane de vizualizări totale. Pe Instagram, gemenele sunt urmarite de 1,7 milioane de persoane. Toate aceste cifre se traduc în bani: fetițele câștigă sute de mii de dolari în fiecare an doar din reclame.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri