Sari la conținut

Filmul care are două finaluri, în funcție de cât de bine auzi

Vă înșeală auzul? Nu sunteți de fiecare dată sigur că ați înțeles bine ce vi s-a spus? Un scurt metraj australian are două finaluri, în funcție de cât de bine auziți.

Un scurt metraj numit „Durează dragostea pentru totdeauna?” este de fapt un test de auz deghizat. Și, spre deosebire de sfârșitul de la „Lost In Translation”, există un motiv bun pentru care s-ar putea să nu auziți ce se spune.

Filmul a fost produs de Cohlear, o companie australiană care este specializată în proteze auditive și urmărește povestea unui cuplu pe parcursul relației lor, începând din tinerețe mergând rapid până îmbătrânesc împreună.

„Durează dragostea pentru totdeauna?” folosește inteligent elemente de încadrare și de editare de sunet pentru a conduce telespectatorii la una din cele două concluzii diferite, în funcție de cât de bun este auzul acestora.

Prin acoperirea buzelor personajelor în timpul convorbirilor, mărirea cantității de zgomot ambiental și modificarea limbajul corpului care ar putea fi interpretate ca fiind negative, fără dialog, s-ar părea cineva cu deficiențe de auz are impresia că relația cuplului se destramă.

Dacă ești în stare să auzi dialogul, filmul spune o poveste total diferită. Desigur, în cazul în care auzul este perfect, puteți dezactiva sunetul și a vedea celălalt final. Scurt metrajul a fost făcut pentru a sensibiliza cu privire la pierderea auzului, testare și tratament.

Puteți să-l urmăriți filmulețul aici: http://doeslovelastforever.com/.