Sari la conținut

Fanii filmului „Suicide Squad” au lansat o petiţie prin care au cerut închiderea site-ului Rotten Tomatoes

 

Fanii universului benzilor desenate DC Comics nu sunt mulţumiţi de cronicile extrem de dezamăgitoare primite de filmul „Suicide Squad” şi au dat vina pe Rotten Tomatoes, un celebru site cinematografic care funcţionează ca un agregator de recenzii, pe care le introduce în „Tomatometer” - un instrument online ce acordă scoruri pentru fiecare film, fără a scrie el însuşi o cronică pentru filmele recenzate, potrivit News.ro.

În prezent, filmul „Suicide Squad” are pe Rotten Tomatoes un scor de doar 35%. Niciunul dintre precedentele două pelicule produse de Warner Bros şi inspirate din universul DC Comics nu au obţinut scoruri prea bune pe Rotten Tomatoes. Astfel, „Man of Steel: Eroul/ Man of Steel” din 2013 a obţinut un scor de 56%, iar „Batman vs. Superman: Zorii dreptăţii/ Batman V Superman: Dawn of Justice” din 2016 a obţinut un scor catastrofal - doar 27%.

Petiţia de pe platforma Change.org, iniţiată de un fan care spune că locuieşte în Egipt, consideră că Rotten Tomatoes ar trebui să fie închis, deoarece agregatorul său de recenzii ”acordă întotdeauna filmelor din universul DC Comics scoruri şi cronici nedrepte” şi, din acest motiv, influenţează părerile oamenilor, chiar dacă acele filme sunt ”minunate”.

Până la ora publicării acestor informaţii, peste 10.700 de persoane au semnat această petiţie, chiar dacă numeroşi dintre semnatari au publicat comentarii ce au pus sub semnul întrebării validitatea demersului, ţinând cont de faptul că site-ul Rotten Tomatoes nu scrie cronici de film.

Marţi, iniţiatorul petiţiei a publicat o declaraţie oficială în care a spus că, deşi înţelege foarte bine faptul că site-ul nu va fi închis, speră că petiţia lui „va trimite un mesaj puternic criticilor de film”, pentru ca aceştia să înţeleagă că” mulţi oameni nu sunt de acord cu recenziile lor”.

„Petiţia este doar o modalitate de a ne exprima nemulţumirea”, a adăugat utilizatorul Abdullah Coldwater, care locuieşte în oraşul egiptean Alexandria.

Ca o ironie a sorţii, Warner Bros a avut o istorie comună cu Rotten Tomatoes. Site-ul, alături de DC Entertainment, au făcut parte din acelaşi grup, Time Warner, din care face parte şi studioul hollywoodian. Până la începutul acestui an, Rotten Tomatoes a fost deţinut de Warner Bros. Entertainment, însă a fost vândut, apoi, site-ului Fandango, specializat în vânzarea de bilete la cinematograf.

Filmul „Brigada sinucigaşilor/ Suicide Squad”, regizat de David Ayer, îi are în rolurile principale pe actorii Will Smith, Margot Robbie, Jared Leto, Jai Courtney, Cara Delevingne, Ben Affleck şi Scott Eastwood. Pelicula va avea premiera în România pe 5 august.