Sari la conținut

Femeia în vârstă de 31 de ani diagnosticată cu demență severă

O instructoare de ski din Marea Britanie a devenit una dintre cele mai tinere persoane diagnosticate cu demență.

Becky-Barletta-3

FOTO: cambridge-news.co.uk

Becky Barletta are acum nevoie de îngrijire de 24 de ore pe zi și doctorii avertizează că mai are doar câtiva ani de trăit, notează The Telegraph.

Femeia, în vârstă de 32 de ani acum, a fost diagnosticată cu demență frontotemporală, anul trecut, după ce a început să se poarte ciudat și să spună lucruri neadecvate.

Prietenii și familia au pus comportamentul pe seama stresului pregătirii nunții sale din octombrie 2015, însă i-au cerut totuși să meargă la medic.

Becky-Barletta-on-her-Wedding-dayPNG

cambridge-news.co.uk

Demența frontotemporală este o boală genetică. Unchiul femeii a murit la 50 de ani, la fel și vărul ei, care a murit la 40 de ani din cauza acestei afecțiunii.

Medicii specialiști preconizează că femeia ar avea mai puțin de 10 ani de trăit. Cu cât demența debutează la o vârstă mai mică, cu atât va evolua mai rapid.

Familia ei a declarat că boala deja i-a alterat personalitatea, ea transformându-se dintr-o femeie sociabilă și dornică de ieșiri în oraș, într-o femeie „de nerecunoscut”, care „spune aceleași povești la nesfârșit și lucruri nepotrivite”.

În ciuda testelor, nu se știe încă de ce demența afectează anumiți membri ai familiei.

O pagină de crowd-funding a fost deschisă pentru a se strânge mai mulți bani pentru Societatea bolnavilor de Alzheimer.

Nu există momentan remediu pentru orice demență sau măcar un tratament pentru a încetini progresia bolii”, a scris familia femeii pe pagina dedicată strângerii de fonduri.

Trebuie să schimbăm acest lucru cât mai repede posibil și singurul mod este să strângem bani pentru cercetarea științifică”.