Sari la conținut

FOTO | Un pastor își „vindecă” enoriașii cu insecticid

Un pastor din Africa de Sud pretinde că a găsit substanța miraculoasă care poate vindeca bolile enoriașilor. Astfel, auto-proclamatul profet pulverizează o soluție pe diferite părți ale corpului sau chiar pe față și pretinde că persoanele se vor vindeca în scurt timp, scrie bbc.com.

insecticid

Din nefericire pentru enoriași, substanța pe care pastorul o pulverizează pe ei se numește Doom și este un simplu insecticid care se poate cumpăra din magazine.

Compania care produce insecticidul a aflat de ritualul practicat de pastorul Lethebo Rabalago și a avertizat cu privire la riscurile expunerii la substanța respectivă. De asemenea, o comisie guvernamentală a cerut persoanelor afectate să depună plângeri.

spray2

Pastorul își apără practicile ciudate și spune că, alături de credința în Dumnezeu, spray-ul cu insecticid poate vindeca chiar cancerul și SIDA.

Țara se confruntă în ultima vreme cu un val de practici neconvenționale în care membrii bisericii sunt supuși unor ritualuri periculoase pentru a se vindeca de diferite afecțiuni.