Sari la conținut

Întrecerea celor mai puternici bărbați

Cei mai puternici bărbaţi s-au întrecut în staţiunea Mamaia. Cei zece coloşi au fost puşi la cele mai grele încercări şi au dat dovadă de o forţă ieşită din comun. Au aruncat cu butoaie, au urnit din loc un tractor de şapte tone şi au ridicat pe umeri plăci de peste 300 de kilograme.

Prima probă a fost şi cea mai dificilă. Doar trei din cei zece concurenţi au reuşit să mişte colosul din loc. Robert Trifan are 29 de ani şi vine din Bucureşti.

Robert Trifan, concurent: „Au spus că este o pantă mică. Nu e o pantă mică, e cam mare şi a fost foarte greu. Greutatea nu a fost mai mare la tir faţă de alte ediţii dar, fiind pantă, se simte destul de greu.”

„Dacă aţi observat, noi toţi am avut încălţăminte cu tălpile mai subţiri, făcute din cauciuc special, pentru asfalt dar pe pietre cubice..nu sunt făcute pentru asta. La ultimul concurent, aţi observat, el a făcut cu adidaşi normal şi chiar s-au rupt tălpile la adidaşi.”

O altă probă care i-a pus în mare dificultate a fost cea în care le cerea să facă genuflexiuni, având pe umeri, o greutate de 300 de kilograme.

Singurul care au reuşit să facă trei genuflexiuni cu greutatea în spate a fost constănţeanul Alexandru Arginteanu, favoritul publicului şi câştigătorul mai multor ediţii Strongman Mamaia.

Alexandru Arginteanu, concurent: „Puteam să mai fac, dar m-am oprit pentru a mă menaja pentru următoarele probe.”

Cei zece au trecut şi prin alte probe de foc: au aruncat butoaie, au urcat scări cu greutăţi în braţe şi au ridicat cu o singură mână greutăţi din fier de 90 de kilograme.

„Aţi fi în stare să vă antrenaţi şi să fiţi ca ei? Nu, hahaha, nu. Nu cred.”

***

„Numai să priveşti....Da păi să mai şi faci...E greu, zic.”

Din păcate, spun concurenţii, publicul consumator de evenimente sportive nu este educat şi pentru asfel de competiţii.

Pintilie Dimitrie, concurent: „Suntem cam jos la acest sport, dar încercăm să găsim surse şi admiratori cât mai mulţi.”

***

Alexandru Arginteanu, concurent: „Este foarte spectaculos. Noi avem tradiţie doar din 2007, deci suntem cei mai mici.”

Strongman Mamaia 2016 se află la cea de-a şase ediţie. Anul acesta, competiţia a reuşit să pună la grea încercare zece bărbaţi din ţară. Toţi spun că merg aproape zilnic la sală. În plus, de câteva ori pe săptămână fac şi un antrenament special conceput pentru competiţiile de genul Strongman.