Vlogging culinar - Cele mai populare rețete video de pe internet

Data actualizării: Data publicării:
lasagna bolognese

Internetul a făcut gătitul mai accesibil. O demonstrează numeroasele bloguri și canale de cooking urmărite de mii de utilizatori în fiecare zi. Chiar dacă blogurile rămân populare, vlogurile câștigă și în România din ce în ce mai mult teren, inclusiv în zona de cooking.

lasagna bolognese

Când vine vorba de rețete culinare, vizionarea unui videoclip pe internet pare a fi modalitatea mai ușoară și accesibilă pentru a ne inspira să realizăm felul de mâncare perfect.

Printre rețetele culinare cele mai răspândite pe vloggurile culinare se numără:

Supa de linte. Este o supă ușoară, sănătoasă și sățioasă. Lintea este bogată în antioxidanți, minerale și acid folic. Supa de linte se prepară cu ajutorul următoarelor ingrediente: linte roșie, ceapă, usturoi morcovi, ghimbir, lime și mentă uscată. După ce fiebem legumele, le adăugăm la blender. Întregul conținut îl vom pune într-o oală la fiert, moment în care adăugăm condimente (piper, boia iute, chimen) după gustul fiecăruia. Rețeta este recomandată de vlogger-ul Cheri Alberts.

Lasagna Bolognese. Este unul dintre cele mai cunoscute preparate culinare din Italia, iar motivul nu este greu de înțeles: este absolut delicioasă. Pe scurt ce conține lasagna: straturi de paste, sos Bolognese și sos Bechamel. Jamie Oliver recomandă o rețetă de lasagna bolognese sănătosă.

Sosul Bolognese este cel cu carne tocată de vită, roșii pasate, paste de tomate, ulei, morcovi, cepe, usturoi, dafin, rozmarin, cimbru și ierburi italiene, după preferințele fiecăruia.

Sosul Bechamel este sosul alb cu care se acoperă foile de paste și conține: brânză cedar, praz, lapte, făină, cimbru, nucșoară. După preparare celor două sosuri, se asamblează și se pune la copt. Nu uitați să adăugați mozzarela rasă și parmezan pe deasupra pentru un gust mai intens.

Clătite. Desertul este deseori felul cel mai așteptat al mesei, iar clătitele nu doar că sunt delicioase, dar sunt și foarte ușor de preparat. Nu e de mirare că este una dintre cele mai populare rețete de pe internet. Vloggerul Stephanie Banyas ne prezintă o rețetă simplă de clătite.

Ingredientele necesare sunt: făina, lapte, ouă, apa minerală și opțional mai poate fi adăugat unt sau pastă de vanilie. Ingredientele se amestecă până se obține o pastă din care se fac clătitele.

Umplutura apelează la creativitatea celor care le consumă. Cele mai răspândite sunt clătitele umplute cu gem, pastă de ciocolată, fructe.

Îți place să gătești? De ce n-ai duce pasiunea la următorul nivel? Intră pe www.foodsie.ro, înscrie-te la cea mai faină competiție online de cooking, plating și fotografie culinară și învață de la cei mai buni. Află toate detaliile aici!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri