Mesajul SRI de 8 martie, ziua internațională a femeii

Data actualizării: Data publicării:
mesaj sri 8 martie_fb

Serviciul Român de Informații a trecut în revistă ziua internațională a femeii în stilul caracteristic, printr-un mesaj pe pagina de Facebook.

„ADMITEM, câteodată ele află primele”, este mesajul cu mai multe înțelesuri postat de SRI pe pagina de Facebook, de 8 martie, însoțit de sigla instituției.

Cel mai recent mesaj în acest stil al SRI a fost de Crăciun. Atunci Serviciul Român de Informații le-a transmis românilor sărbători fericite în codul Morse. 

Pe același subiect

Statistică alarmantă: România a pierdut două milioane de femei în ultimii doi ani

De ce sărbătorim Ziua Femeii pe 8 martie

MESAJE DE 8 MARTIE. Cele mai frumoase urări de 8 martie pentru mama și iubita ta

Ziua Internațională a Femeilor a luat naștere în urma unui protest al muncitoarelor care au cerut reducerea zilei de muncă, salarii mai mari și condiții mai bune de muncă. Se întâmpla în 8 martie 1857.

În unele țări, ziua de 8 martie și-a pierdut din semnificația istorică și politică și este doar un prilej pentru ca oamenii să își exprime dragostea și aprecierea față de femeile din viețile lor.

Însă Organizația Națiunilor Unite și ONG-urile feministe atrag atenția că această zi ar trebui să amintească de greutățile sociale și economice cu care femeile din întreaga lume se confruntă zi de zi. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri