Cauza morții lui Karl Lagerfeld. Celebrul designer se lupta cu o boală grea

Data publicării:
Designerul Karl Lagerfeld a murit
Designerul Karl Lagerfeld a murit, la vârsta de 85 de ani | Foto: Guliver/Getty Images

Karl Lagerfeld, directorul creativ al casei de modă Chanel, a murit, la vârsta de 85 de ani. Cauza morții lui Karl Lagerfeld nu a fost făcută publică oficial, însă potrivit presei internaționale, acesta s-a stins din viață din cauza unui cancer pancreatic. 

Karl Lagerfeld a murit
Designerul Karl Lagerfeld a murit, la vârsta de 85 de ani | Foto: Guliver/Getty Images

Karl Lagerfeld a fost spitalizat de urgență luni noaptea, la un spital din Paris. O sursă apropiată celebrului designer a declarat că acesta se lupta cu cancerul la pancreas de ceva timp, dar că a preferat să țină secretă afecțiunea de care suferea. 

„Nu a vorbit mult despre boală, dar s-a luptat cu ea într-un mod foarte curajos. Karl Lagerfeld erab mândru de condiția sa fizică și de stilul de viață sănătos, așa că a fost un șoc să afle că suferă de cancer pancreatic”, a declarat un apropiat pentru Mail Online. 

Karl Lagerfeld ar fi început să se simtă rău încă din luna ianuarie, când a lipsit de la două show-uri de prezentare ale pantofilor haute couture Chanel, în Paris. 

Designerul își făcuse apariția la sfârșitul lunii noiembrie, la aprinderea luminilor festive de Crăciun de pe bulevardul Champs-Elysees, alături de primarul orașului, Anne Hidalgo. 

Virginie Viard, directoarea studioului de creaţie al casei de modă Chanel şi braţul drept al lui Karl Lagerfeld, decedat marţi, îi va succeda designerului la crearea colecţiilor, a anunţat casa Chanel într-un comunicat, potrivit AFP.

Lumea modei deplânge moartea „genialului” designer Karl Lagerfeld

Fotomodele, designeri de renume, personalităţi din lumea modei şi case de creaţie din lumea întreagă deplâng dispariţia ''genialului'' Karl Lagerfeld, care a decedat marţi, potrivit AFP.

„Odihneşte-te în pace, dragă Karl, mulţumesc pentru toată strălucirea... mulţumesc pentru că ai adus atât de multă frumuseţe şi lejeritate în această lume atât de apăsătoare, atât de multe culori în atâta cenuşiu, atât de multă viaţă în această epocă stinsă. Cred că nu ţi-ar fi plăcut prea multe lacrimi, prea multe flori şi coroane, dar o să ne lipseşti foarte mult. Mie şi lumii întregi”, a scris Carla Bruni pe Instagram.

„Karl, geniul tău a marcat vieţile multor oameni, printre care şi pe cea a lui Gianni şi a mea. Nu vom uita niciodată talentul tău extraordinar şi inspiraţia ta infinită. Am avut multe de învăţat de la tine”, a scris creatoarea Donatella Versace pe Instagram.

„Această veste m-a întristat foarte mult. Karl a fost un geniu şi a fost mereu foarte delicat şi generos cu mine, la nivel personal şi profesional”, a postat Victoria Beckham pe Instagram.

„Este ultimul mare geniu din perioada Yves Saint Laurent care pleacă dintre noi. A fost un bărbat foarte special, extraordinar, plin de talent, de inteligenţă, de cultură (...) a fost neobosit. Cred că nu dormea foarte mult, se trezea foarte devreme, citea enorm, călătorea foarte mult (...). Putea fi răutăcios, îşi cultiva această răutate, dar putea fi şi foarte generos”, a declarat la RTL creatoarea de modă Nathalie Rykiel, fiica şi moştenitoarea Soniei Rykiel.

„Un om de calitate, un spirit viu, cu o inteligenţă rafinată şi o cultură excepţională. Estet şi designer fără egal, care a transformat profesia, moda şi universul produselor de lux, face parte dintre cei pentru care creativitatea, dar şi personalitatea, au marcat vremurile noastre pentru totdeauna”, a declarat pentru AFP François-Henri Pinault, directorul companiei de lux Kering.

„Odată cu moartea lui Karl Lagerfeld, s-a stins un geniu creativ care a contribuit la transformarea Parisului în capitala mondială a modei, iar Fendi, într-una dintre cele mai inovatoare case de modă italiene. Îi datorăm foarte multe”, a declarat pentru AFP Bernard Arnault, directorul companiei de bunuri de lux LVMH.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri