Sari la conținut

Primul bărbat care va deţine funcţia de redactor-şef al revistei British Vogue

Un bărbat va deţine pentru prima dată în istoria de un secol a revistei de modă British Vogue funcţia de redactor-şef. Edward Enninful, actualul director de creaţie şi modă al revistei americane W, va prelua atribuţiile Alexandrei Shulman de la 1 august, informează independent.co.uk citat de News.ro.

Investitures at Buckingham Palace

Foto: Gulliver/Getty Images

Potrivit The Guardian, Edward Enninful, în vârstă de 45 de ani, este primul bărbat care nu aparţine rasei caucaziene şi care va conduce o revistă de modă mainstream pentru femei.

Născut în Ghana, noul redactor-şef al British Vogue a crescut în vestul Londrei, într-o familie cu şase copii, şi a început să fie interesat de modă datorită mamei lui, care era croitoreasă.

Cariera lui a început la vârsta de 16 ani, când a devenit model. Până la vârsta de 18 ani, devenise deja director de stil la revista i-D.

Edward Enninful a fost editor colaborator la varianta italiană a revistei Vogue şi, apoi, a ediţiei americane, înainte de a se alătura echipei revistei W, în anul 2011. În anul 2016, a primit titlul de ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic pentru servicii deosebite aduse modei. 

A lucrat alături de nume importante din lumea modei, precum Giorgio Armani, Christian Dior, Dolce and Gabbana, Mulberry, Valentino, Calvin Klein, Fendi, Gucci, Hugo Boss şi Missoni, potrivit bbc.com. 

”Datorită talentului şi experienţei sale, Edward Enninful este cât se poate de pregătit pentru a îşi asuma responsabilitatea la British Vogue”, a spus Jonathan Newhouse, preşedintele Condé Nast, compania care deţine Vogue.

Alexandra Shulman a anunţat, în luna ianuarie, că va părăsi funcţia de redactor-şef al British Vogue, pe care a deţinut-o timp de peste 25 de ani, a anunţat Condé Nast International.

Pe aceeași temă