VIDEO. Cum să îţi creezi propria rochie

Data publicării:
rochie

O bucată de material textil şi câteva ace sunt materialele necesare pentru a crea rochia mult visată. Pare imposibil? Monica Rădulescu a participat la un atelier de drapaje şi are toate detaliile și a învățat câteva trucuri.

Mirela Diaconu, designer: „Putem să ne imaginăm că trebuie să ieşi în seara asta la o petrecere şi nu ai cu ce să te îmbraci, dar ai timp până pleci să îţi faci o ţinută.”

Pentru asta, ai nevoie de un material textil în culoarea dorită, câteva bolduri şi un bust de croitorie. Până aici totul pare floare la ureche.

Mirela Diaconu, designer: „Încercăm să ne jucăm cu proprietăţile ţesăturii cu care lucrăm, care diferă de la material la material şi să creăm o formă cât mai spectaculoasă şi cât mai interesantă.”

De-abia acum începe greul. Trebuie să daţi frâu liber imaginaţiei. Creativitatea este elementul cheie în meseria de designer.

Mirela Diaconu, designer: „Designul vestimentar este o meserie destul de solicitantă şi dacă nu eşti cu adevărat pasionat şi nu îţi place şi nu respiri asta prin toţi porii, imediat îţi pierzi răbdarea şi nu mai iese nimic frumos.”

Eva, participant la atelier de drapaje: „Rochia se inspiră din natură şi pur şi simplu a curs. M-am adaptat la materialul pe care l am avut, la culoare, m a inspirat şi culoarea. E vorba de inspiraţia de moment.”

Drapajul este însă doar prima etapă. Poţi coase de mână sau la maşina de cusut şi cu ceva răbdare, rochia este gata. Acum că ai facut primii paşi în modă, poţi să te gândești deja la prima colecţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri