Sari la conținut

Muzicianul american Moby spune că nu va mai merge niciodată în turnee

Muzicianul american Moby, care va lansa, pe 14 octombrie, albumul „These Systems Are Failing”, primul său disc din ultimii trei ani, spune că nu va mai merge niciodată în turnee, pentru că fanii vor să audă piese celebre, pe când artistul îşi doreşte să cânte noi compoziții, scrie contactmusic.com.

PETA's 35th Anniversary Party - Red Carpet

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Muzicianul în vârstă de 51 de ani refuză să pornească în turneu pentru a-l promova. „Cei mai mulţi artişti fac un album cu intenţia de a merge în turnee şi intenţia mea este să nu mai fac niciodată asta, cât voi trăi, pentru că urăsc turneele”, a spus el pentru BBC, potrivit News.ro.

Moby, pe numele său adevărat Richard Melville Hall, precizează că aversiunea sa faţă de turnee este dată de dorinţa de a cânta noi compoziţii, în timp ce fanii vor să asculte piesele celebre lansate de-a lungul carierei sale.

„Îmi place să cânt, dar să ajung în aceleaşi aeroporturi, să stau la aceleaşi hoteluri. Pe măsură ce îmbătrâneşti, cânţi în săli mai mici şi încerci să cânţi piese noi, însă publicul vrea doar să audă hiturile, lucru pe care îl înţeleg, pentru că atunci când merg să văd artişti de vârstă mijlocie, vreau să aud piesele cunoscute”, a mai spus el.

Muzicianul, care acum înregistrează sub numele Moby & The Pacific Void Choir, va susţine un concert în 2016, la Circle V, festival său vegan din Los Angeles, pe 23 octombrie.

Richard Melville Hall, născut pe 11 septembrie 1965, cunoscut sub numele de scenă Moby, este muzician, DJ, cantautor şi fotograf american, pasionat de muzica electronică, stilul de viaţă vegan şi apărarea drepturilor animalelor. Moby, care a lansat 12 albume de studio, care s-au vândut în peste 20 de milioane copii pe plan mondial, este cunoscut pentru titluri ca „Everything Is Wrong” (1995), „Play” (1999) şi, cel mai recent, „Long Ambients 1: Calm. Sleep”, care poate fi descărcat gratuit de pe internet începând cu data de 25 februarie.