(P) Tot ce trebuie să știi despre folosirea unei stații de călcat

Data publicării:
digi24_pexels-cottonbro-5901631 (1)

Dacă vrei să cunoști cel mai bun mod de a folosi o stație de călcat, atunci acest articol te va ajuta cu adevărat. Acesta este un tip de fier de călcat destul de diferit de cel normal cu abur, cu care probabil ai fost obișnuit. De asemenea probabil că ai plătit mult mai mult pentru o stație de călcat decât pe un fier de călcat tradițional, deci de ce să nu obții cea mai bună utilizare de pe urma ei. La urma urmei, se presupune că se reduce timpul de călcat la jumătate.

Singurul lucru pe care l-am recomanda oricui a cumpărat o stație de călcat este să cumpere și o masă de călcat care a fost concepută special pentru a funcționa cu aceste fiare de călcat mult mai mari. De obicei, o stație de călcat este mai mare și mai grea decât un fier de călcat standard de uz casnic, deci are nevoie de o masă de călcat care să o poată susține.

Acum este important să înțelegem că fierul în sine nu este mai greu. Întreaga unitate este totuși mai grea și tocmai aceasta are nevoie de o masă de călcat. Stația are nevoie de sprijin adecvat, altfel s-ar putea răsturna. De asemenea, deținerea unei mese de călcat adecvate va face cu siguranță întreaga operațiune mult mai sigură.

Depozitare

O stație de călcat trebuie depozitată atunci când nu este utilizată. Asta, desigur, dacă nu ai o cameră utilitară, unde o poți lăsa așezată și să o utilizezi când ai nevoie de ea. Dacă trebuie să o depozitezi, atunci trebuie să iei în considerare câteva lucruri. Deși fierul propriu-zis este ușor, unitatea generatoare de abur este mai mare și mai grea.

Asigură-te că, dacă o pui pe un raft, acesta poate suporta greutatea stației și este, de asemenea, suficient de lat pentru a o ține. Recomandîm cu tărie să nu așezi o stație de călcat peste înălțimea capului. Nu vrei ca greutatea unui fier de genul acesta să-ți cadă în cap.

Butonul Steam

Nu este nevoie să ții apăsat butonul de abur atunci când îți calci hainele cu o stație de călcat. Nici pe blugii cei mai duri nu este nevoie să faci acest lucru. În schimb, trebuie să folosești aburul într-o singură direcție, apoi eliberezi butonul și usuci zona cu fierul. Acest lucru îți va oferi cea mai bună tehnică de călcat și, de asemenea, va împiedica hainele să se simtă ușor umede.

Abur vertical

Unul dintre avantajele cu adevărat mari ale unei stații de călcat este că poate călca cu ușurință articole în modul vertical, cum ar fi lenjerie de pat, perdele, costume și rochii. Pur și simplu lasă aburul fierului să facă toată munca grea. În multe privințe, seamănă mult cu curățarea chimică. Face acest lucru foarte repede și vei fi foarte surprins de rezultate.

Curățarea stației de călcat

Nu multor oameni le place să curețe fierul de călcat. Nu ne place nici nouă, pentru că am prefera să facem multe alte lucruri în schimb. Realitatea este, totuși, că acest lucru trebuie făcut și, cu multe dintre aceste stații de călcat mai noi, munca implicată este destul de minimă.

Motivul pentru care trebuie să cureți o stație de călcat este că acest lucru o va face să dureze mult mai mult. Apa conține elemente care determină acumularea de calcar. Acest lucru se întâmplă mai ales dacă apa este lăsată să stea în recipient. Acest calcar formează apoi o pojghiță și aparatul poate începe să ruginească și, de asemenea, să se înfunde.

Dacă ai văzut vreodată un fier de călcat scuipând bucăți mici de lichid brun ruginit, atunci vei ști la ce ne referim.

Îndepărtând apa veche fie folosind un filtru, fie golind rezervorul, poți împiedica ruginirea fierului și, de asemenea, crește durata sa de viață. Modul în care cureți o stație de călcat va fi prezentat în orice manual de instrucțiuni. Unele se auto-curăță și merită să plătești un pic în plus pentru această funcție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri