Sari la conținut

Peste 100 de medici au concertat ca să strângă bani pentru bolnavii de epilepsie

Totul a fost posibil datorită unui medic clujean care luptă pentru înființarea unei rețele naționale de telemedicină pentru pacienţii care suferă de epilepsie. Neurologul vrea să doteze cinci centre mici din țară cu electroencefalografe performante care vor putea fi conectate cu cele din marile centre universitare.

Am văzut atât de mulți pacienți care fac naveta și care fac sute de kilometri și ore pe drum să vină spre centrele universitare, încât ideea a fost normală, naturală”, spune Bogdan Florea, medic neurolog.

Medicul ar avea nevoie de aproape 150 de mii de euro pentru a-şi împlini visul. O parte din bani i-a strâns la spectacolul oferit aseară, iar fonduri va aduna şi de la evenimentele pe care le are programate în Braşov şi Bucureşti.

„Este o inițiativă nobilă și este de apreciat că ei cu toții au muncit foarte mult pentru a realiza această inițiativă, pentru că toți s-au pregătit individual”, spune un participant.

Din ansamblul World Doctors Orchestra fac parte aproape 1.000 de medici din toată lumea.

Fiecare dintre noi are o mare pasiune pentru muzică, iubim să facem muzică. Dar suntem și mai motivați când ne gândim că, prin medicină îl putem ajuta pe pacientul din fața noastră”, afirmă Stefan Willich, fondatorul World Doctors Orchestra.

Instrumentele sunt cumpărate din banii medicilor, iar deplasările le achită tot din propriul buzunar.

Sunt sume destul de importante și toate astea sunt, de fapt, contribuții la caritate. Fiecare medic, în funcție de distanțele pe care călătorește poate să doneze câte 3.000-4.000 de dolari”, spune Florin Amzica, medic.

Neoficial, 400.000 de români suferă de epilepsie, însă numărul celor care sunt trataţi este aproape de trei ori mai mic.