Pisicile din Wellington fără microcip implantat ar urma să fie ucise, conform organizației Feline Rights

Data publicării:
GettyImages-73299071

  

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Prin această măsură, Wellington va deveni primul oraș din Noua Zeelandă care obligă proprietarii să implanteze un microcip de mărimea unui bob de orez sub pielea pisicii lor, ceea ce va servi ca metodă permanentă de identificare, potrivit Agerpres.

Organizația locală a iubitorilor de pisici Feline Rights s-a pronunțat împotriva deciziei, argumentând că oficialii intenționează de fapt să ucidă pisicile rămase neidentificate, care vor fi găsite pe terenurile aflate în proprietatea guvernului.

Pe de altă parte, primarul orașului Wellington, doamna Celia Wade-Brown, a declarat că organizația exagerează și că 83% dintre proprietarii de pisici sprijină ideea ca animalele lor să poarte un microcip.

Măsura survine în contextul în care Wellington găzduiește sanctuarul sălbatic Zealandia, unde pot fi admirate unele dintre cele mai rare păsări native din această țară. Aceste păsări pot deveni o pradă pentru pisici ori de câte ori zboară în afara gardului de protecție al rezervației.

Consiliul municipal a respins anterior planurile de a lua măsuri cu privire la 20.000-30.000 de pisici care trăiesc în oraș.

Dacă această lege va fi aprobată, pe 17 august, la nivelul întregului consiliu — ceea ce este foarte probabil, potrivit unui purtător de cuvânt al consiliului, citat de Tvnz.co.nz — proprietarii de pisici vor avea la dispoziție 18 luni pentru a le implanta animalelor microcipuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri