Sari la conținut

Românii care vor traversa Atlanticul într-o barcă cu vâsle pentru copiii cu boli rare

Andrei Roşu va porni la drum alături de fostul canotor Emil Curteanu şi medicul sportiv Vasile Oşean. Anul trecut, Andrei Roşu a fost primul român care a traversat înot Canalul Mânecii. În 2017 vrea să parcurgă cei 5.000 de kilometri dintre Insulele Canare şi Caraibe.

Sunt multe provocări la o astfel de cursă începând cu privarea de somn, pentru că se vâsleşte în schimburi de câte două ore, nu ai luxul de a dormi eu ştiu 5-6-7 ore sau mai mult”, a spus Andrei Roșu.

Proiectul efectiv din spatele acestui eveniment este cel care mă motivează în mod deosebit. Împreună cu soţia mea suntem amândoi medici şi lucrăm efectiv cu copiii cu dizabilităţi”, a adăugat medicul Vasile Oșean.

Lor li se va alătura încă un român, care poate câştiga locul scos la concurs pe site-ul competiţiei. Vor fi selectaţi zece semifinalişti şi, după mai multe teste, va fi ales cel mai potrivit pentru provocare.

De la al patrulea membru ne dorim în primul rând să fie om, cu o mare, să putem conta pe el, să aibă un motiv suficient de puternic încât să poată susţină pentru următoarele 18 luni un plan de antrenament”, a precizat Andrei Roșu.

Cei trei şi-au cumpărat o barcă deja testată, a unor britanici care au câştigat o competiţie anterioară. Cu banii câştigaţi, Andrei Roşu speră să ajute la construirea campusului de la Adunaţii Copăceni, destinat copiilor cu boli rare.

Citiți și:
Atlanticul, traversat în barcă. Andrei Roșu și colegii lui caută al patrulea coechipier