Sari la conținut

Secretele pentru a face o înghețată delicioasă folosind numai ingrediente naturale

Mâncare pe toate gusturile: de la tradiţional românească până la cele mai sofisticate preparate. Asta au găsit bucureştenii la Bucharest Gourmet Festival. În plus, au putut afla reţete inedite, gătite pe o scenă special amenajată. De exemplu, Izabela Pănescu a preparat un tort de îngheţată în trei culori. Pentru sortimentul de vanilie aveţi nevoie de trei banane congelate.

Mixaţi bananele într-un robot de bucătărie până când se transformă într-o îngheţată cremoasă. Adăugaţi apoi două păstăi de vanilie, şi opţional două linguriţe de turmeric.

Turmericul are proprietăţi antivirale şi antibacteriene, dar şi o mulţime de vitamine şi minerale. Folosit în îngheţată, acesta va da preparatului culoarea galbenă.

Pentru o îngheţată de fructe de pădure folosiţi o banană si jumătate şi 200 de grame de fructe de pădure, toate congelate.

Deci nu folosim lapte, lapte praf, absolut niciun ingredient ovo-lacto? Eu: sigur că poate fi folosit: lapte de vacă, de capră, lapte vegetal, poate fi folosit, dar eu prefer varianta cea mai simplă tot timpul!

Dacă vă place îngheţata de cacao, puteţi prepara şi un astfel de sortiment: aveţi nevoie de 3 banane congelate, pe care le mixaţi în robot.

Diferenţa este că o să pun nu cacao, ci pudră de roşcove. E un înlocuitor de cacao, este foarte bun penru copii, poate fi dat copiilor de la vârstă mică pentru că nu este excitant cum este cacaoa.

Puteţi consuma îngheţata imediat după ce aţi preparat-o sau o mai puteţi pune câteva ore la congelator, dacă vreţi să fie mai tare.

Adăugaţi puţină miere, mixaţi şi îngheţata de cacao este gata. De ce este important ca fructele să fie mai întâi congelate?

Pentru că altfel, dacă le pui proaspete şi apoi congelezi îngheţata, o să formeze acele ace de gheaţă, dar dacă mai întâi sunt congelate, nu se mai formează acele de gheaţă.

Pentru un topping sănătos de ciocolată amestecaţi pudră de roşcove, apă şi miere.

„De fiecare dată când mănânc reţete din astea vegane sunt surprins că se poate să fie şi gustoase. eu credeam că nu are cum să fie mâncare bună, dar e foarte bună”, afirmă Sergiu Vlăsceanu.

Vreau foarte mult să îi învăţăm pe oameni să gătească mai sănătos, aşa că accept mereu astfel de provocari pt că dacă un singur om din sală o să facă aşa ceva acasă atunci înseamnă că am influenţat în bine acea familie”, spune Izabela Pănescu, realizator „Tinereţe fără bătrâneţe”.