Sari la conținut

Un fost model a lansat o reţea de socializare care îşi va plăti utilizatorii

Bloggerul nigerian Linda Ikeji, fost model, a lansat, la începutul lunii noiembrie, o reţea de socializare şi plănuieşte să îi plătească pe utilizatorii de top, scrie CNN.

FOTO: News.ro

Fost model din Lagos, Nigeria, Linda Ikeji spune că reţeaua sa - LIS (Linda Ikeji Social) - are ceva ce altora le lipseşte: este o singură oprire unde se poate găsi orice, potrivit News.ro.

„Aproximativ 30 - 40 de milioane de nigerieni sunt acum online şi accesează diverse site-uri”, a declarat Ikeji pentru CNN. Merg pe Facebook pentru a relaţiona cu prietenii, ajung pe blogul meu pentru a citi ştirile, vând şi cumpără lucruri de pe pagini ca Nairaland, unde pot schimba şi păreri”, a adăugat ea.

În prima zi, reţeaua de socializare a înregistrat 50.000 de înscrieri, spune Linda Ikeji. După şase zile de la lansare, LIS are 86.000 de abonaţi, iar pentru următorii cinci ani, Ikeji spune că speră ca aceatsa să fie noul Facebook.

„Facebook reprezintă competiţia pentru mine”, a spus femeia de afaceri în vârstă de 36 de ani, faimoasă pentru raportările sale de tip tabloid, criticate de mulţi pentru că promovează bârfa şi pentru că le lipseşte credibilitatea.

În 2014, blogul său a fost verificat după ce au apărut mai multe acuzaţii de plagiat şi folosire nejustă a imaginilor, ceea ce a făcut ca Blogger, care aparţine Google, să-i suspende temporar domeniul. 

Referitor la LIS, ea şi-a propus să îi recompenseze în bani pe cei care au cei mai mulţi admiratori” (followers, n.r.) online.

„Odată ce au adunat 50.000 de admiratori pe pagina lor, vom începe automat să-i remunerăm. Asta înseamnă că vom publica bannere ale clienţilor noştri pe paginile lor şi le vom plăti comisioane din ceea ce primim noi”, a explicat Ikeji.

Banii vor ajunge în secţiunea virtuală portofel” (wallet, n.r.), secţiune unde utilizatorii îşi vor introduce datele contului bancar.

Deocamdată, spune iniţiatoarea proiectului, vor primi bani cele mai populare conturi - lor le va reveni un procent din veniturile publicitare.

„Săptămâna viitoare, vom pune 63 de dolari în portofelele a 50 de utilizatori”, a mai afirmat Ikeji. Reţeaua îi va răsplăti financiar, cu aproximativ 25 de dolari, pe utilizatorii care publică ştiri originale. 

Scopul LIS este de a răsplăti comunitatea online. Strategia ar putea însemna venituri considerabile pentru utilizatori. Este vorba despre câştig de ambele părţi, mai spune Ikeji.

„Să te afli pe reţele de socializare înseamnă miliarde pentru proprietarii lor. Dacă te afli pe reţeaua noastră ne va ajuta să facem bani, dar, în acelaşi timp, vomîmpărţi acei bani cu tine”, a mai declarat ea.

Linda Ikeji are 1,32 de milioane de admiratori pe Twitter şi 796.000, pe Instagram.

Totul a început în urmă cu zece ani, pe când era model, şi a descoperit un articol despre ea pe un blog. Mi-a plăcut şi am vrut să-mi fac blogul meu”, şi-a amintit ea.

Astăzi, blogul ei numără aproximativ 7 milioane de vizualizări pe pagină, pe zi, şi este foarte popular între nigerienii care trăiesc în afara ţării, precum China, Dubai şi Statele Unite, potrivit afirmaţiilor lui Ikeji.

„Este blogul numărul 1 în Nigeria”, a completat ea.