Un medic, expert în longevitate, spune cum și-a întinerit corpul cu 20 de ani. Câți ani are Mark și cum arată rutina lui de dimineață

Data actualizării: Data publicării:
barbat razand
Dr. Mark Hyman, expert în longevitate, spune că și-a întinerit corpul cu 20 de ani FOTO: Mark Hyman

Medicul Mark Hyman, expert în longevitate, are 63 de ani, dar toată lumea este de acord că nu-și arată deloc vârsta. Mai mult, Mark spune că „vârsta sa biologică”, determinată științific, este de 43 de ani, datorită rutinei pe care o are și pe care și-a perfecționat-o în decursul anilor.

Testele pentru determinarea vârstei biologice oferă informații prețioase despre impactul anumitor obiceiuri pe care le adoptăm asupra vieții și sănătății, putându-se trage concluzia că o serie de diete, exerciții fizice sau modul în care gestionăm stresul ne pot prelungi viața.

Hyman nu are o problemă cu îmbătrânirea, dar susține că toți o putem face mai bine. El spune că greșim atunci când spunem că bătrânețea vine automat cu probleme de sănătate cum ar fi durerile de articulații, boli cronice și probleme de memorie. „Oamenii nu-și dau seama că acele probleme apar împreună cu lucruri pe care le putem schimba, care sunt reversibile”, a declarat Mark Hyman pentru Insider.

În noaua sa carte, „Young Forever”, el vorbește despre știința îmbătrânirii sănătoase, vine cu sfaturi pentru obiceiuri care să prelungească nu doar durata de viață, ci și „durata de sănătate”.

El a spus că strategiile care vizează longevitatea, cum ar fi alimentația sănătoasă și exercițiile fizice, sunt cheia nu doar pentru o viață mai lungă, ci și pentru o calitate mai bună a vieții, iar rutina sănătoasă pe care el a adoptat-o l-a ajutat la evitarea problemelor de sănătate pe termen lung, menținându-l în formă maximă.

Își începe ziua cu meditație, cafea și timp pentru scris

Hyman a spus că primul lucru pe care îl face în fiecare dimineață după ce se trezește, la 6 dimineața, este să mediteze timp de 20 de minute. Apoi, se bucură de cafeaua de dimineață și se așează la masa de scris.

Studiile sugerează obiceiurile lui matinale stimulează longevitatea. Cafeaua este legată de un risc mai mic de afecțiuni cum ar fi bolile de inimă și demența și oferă o mulțime de antioxidanți, aflați în strânsă legătură cu sănătatea. Meditația poate ajuta la îmbunătățirea sănătății mintale și la reducerea stresului, o cauză majoră a îmbătrânirii.

Exercițiile de forță sunt o parte importantă a rutinei de îmbătrânire sănătoasă

După cafea, Hyman începe un antrenament de forță cu benzi elastice rezistente, despre care a spus că l-au ajutat să își dezvolte musculatura și să reducă durerile de spate. „Se practică yoga, tenisul sau mersul pe jos. Antrenamentul de rezistență mi-a transformat cu adevărat corpul și sănătatea", a spus el.

Cercetările sugerează că antrenamentele de forță, chiar și de scurtă durată, pot reduce riscurile de sănătate. În timp ce ridicarea greutăților este o formă excelentă de antrenament de forță, benzile elastice sunt mult mai practice și pot fi utilizate acasă și în călătorii.

Hyman a spus că antrenamentul său de dimineață durează aproximativ 30 de minute, dar, dacă are timp, face cât mai multă mișcare în timpul zilei și optează pentru activități cum ar fi drumețiile sau ciclismul.

După antrenamentul său de dimineață, Hyman folosește un duș cu aburi și face o baie rece timp de trei minute. Unele studii sugerează că expunerea alternativă la cald și la rece poate reduce inflamațiile și îmbunătățește metabolismul.

Micul dejun sănătos este bogat în proteine și plin de nutrienți

După antrenamentul de dimineață, Hyman se hrănește cu ceea ce el numește un „shake pentru îmbătrânire sănătoasă”, care constă într-o combinație de nutrienți din plante și grăsimi sănătoase din ingrediente precum fructele de pădure, semințele de chia și semințele de cânepă.

De asemenea, consumă 48 de grame de proteine, un nutrient esențial pentru menținerea musculaturii, pe care le obține prin adăugarea de pudră de proteine din zer în shake.

„Pe măsură ce îmbătrânești, masa musculară este mai importantă. Este o piesă esențială a îmbătrânirii sănătoase”, spune Hyman.

Hrana din cursul zilei se concentrează pe alimente integrale pe bază de plante.

Hyman spune că introduce în dieta lui și suplimente cum ar fi creatina, pentru sănătatea mușchilor și a creierului, un tip special de acid gras descoperit recent, numit C15:0, pentru un somn mai bun, mai multă energie și nivel scăzut de stres.

Hyman le recomandă persoanelor care încă nu și-au stabilit o rutină pentru longevitate să înceapă cu modificarea regimului alimentar, care este cea mai simplă de realizat, și să aibă mai multă activitate fizică.

„Cele mai importante lucruri sunt exercițiile fizice și o dietă cu grăsimi sănătoase și alimente vegetale”, a spus Hyman. „Nicio cantitate de suplimente nu le poate înlocui”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri