8 alimente care ajută memoria şi concentrarea

Data publicării:
GettyImages-83225281

  

FOTO: Getty Images

Este normal să uităm lucruri din când în când. Cu toţii au uitat un nume, unde am pus cheile sau dacă am încuiat uşa. Alimentele pe care le consumăm pot juca un rol important în activităţile de zi cu zi legate de memorie.

Mâncatul sănătos este important pentru că scade riscul de diabet, hipertensiune şi boli ale inimii, dar nu este clar încă dacă este valabil şi pentru Alzheimer. Există anumite alimente care te pot ajuta să îţi păstrezi întreg organismul sănătos, inclusiv creierul, potrivit health.com.

Printre acestea se numără:

Peştele. Somonul, tonul şi alţi peşti bogaţi în Omega 3.

Legume cu frunze de culoare verde închis. Varză Kale, spanac, broccoli sunt surse de vitamna E şi acid folic, foarte benefice pentru sănătatea creierului, conform nutriţionistilor.

Avocado. O sursă bogată de grasimi sănătoase, antioxidanţi şi vitamina E, reprezintă o combinaţie asociată riscului scăzut de a dezvolta boala Alzheimer.

Seminţele de floarea-soarelui. Sunt o sursă bogată de vitamina E.

Arahidele şi untul de arahide. Deşi conţin multe grăsimi, sunt o sursă de grăsimi sănătoase. Ajută la buna funcţionare a inimii şi creierului. Alunele şi migdalele sunt de asemenea o alegere bună.

Vinul roşu. Consumat în cantităţi moderate, vinul roşu poate reduce riscul de Alzheimer, conform cercetătorilor.

Fructele de pădure. Afinele, murele şi căpşunile încetinesc îmbătrânirea cognitivă.

Cereale integrale. Ovăzul, pâinea integrală, cerealele bogate în fibre îmbunătăţesc circulaţia sângelui, lucru benefic şi pentru creier.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri