800.000 de euro vor fi alocați din Trezoreria statului pentru citostatice

Data publicării:
25012013 20citostatice-45763

Actualizare 13:35 Premierul Victor Ponta a discutat cu ministrul de Finanțe și cu ministrul Sănătății și au găsit o soluție pentru a aloca mai mulți bani pentru medicamentele pentru tratarea cancerului.

Primul ministru a declarat că va da în ședința de Guvern două ordonanțe de urgență pentru a modifica legea sănătății și pentru a majora capitalul social al Unifarm.

Astfel, 800.000 de euro vor pleca din Trezoreria statului pentru a achiziționa în avans medicamentele necesare pentru cele 800.000 de persoane aflate momentan în tratament.

Discuții la Guvern pentru suplimentarea fondurilor pentru bolnavii de cancer

Medicamentele necesare pentru tratarea cancerului se găsesc, de anul trecut, din ce în ce mai greu. Unele pastile nici nu se mai fabrică.

Ministrul Sănătății de la acea vreme, Raed Arafat, promitea 800.000 de euro pentru citostatice, însă, în realitate nu a fost alocat decât un milion de lei.

Reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate şi ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, discută astăzi pentru alocări suplimentare.

Eugen Nicolaescu cerea între 500.000 și un milion de euro, bani necesari și suficienți pentru a cumpăra medicamente pentru bolnavii de cancer.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri