Sari la conținut

A așteptat patru ore în salvare pentru că medicii nu au vrut să o consulte

Femeia fusese transferată de la Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Maria din Iași. Medicii au refuzat iniţial să o consulte pentru că, spun ei, nu ştiau că pacienta trebuia să ajungă la ei. „Se hotărăsc medicii, au citit RMN-urile toate, că am trei CD-uri, şi au zis să îmi facă antibiotice că au văzut că merg cu picioarele, că nu sunt paralizată ca să mă pună pe picioare”, a spus femeia.

Medicul de gardă de la Spitalul de Recuperare din Botoșani nu a vrut să o interneze pe bătrână pe motiv că nu a fost înștiințat. „Am vorbit cu doamna doctor Ivanov care ne-a spus că nu şi-a dat avizul pentru un transfer, ci şi-a dat avizul pentru o consultaţie în ambulator şi eventual o programare la internare, ulterior cu evaluarea pacientului”, a spus medicul de gardă. Medicul de la Botoşani cu care au vorbit cei din Iași nu a fost de găsit, nici în spital şi nici la telefon. După patru ore, cadrele medicale din Botoşani s-au lămurit. 

La decizia directorului medical al spitalului nostru, pacienta va fi internată urmând ca o comisie din spital să evalueze pacienta şi o să vedem dacă rămâne la noi pentru că în momentul acesta indicaţia de recuperare este discutabilă”, a mai spus medicul. Nu doar că bătrâna a așteptat patru ore pentru a fi internată, dar și ambulanța a fost blocată în tot acest timp.