Activitatea simplă care ne poate ajuta să trăim mai mult

Data actualizării: Data publicării:
oameni pe strada, strada agloemrata, trecere de pietoni, oras, soare
Foto: Shutterstock

Persoanele care merg mai repede cel mai probabil vor trăi mai mult. Este concluzia unui studiu realizat în Marea Britanie, bazat pe aproape 500.000 de oameni.

Este prima cercetare de această amploare care spune că nu contează greutatea corporală, ci doar viteza pasului. Dintre cei aproape jumătate de milion de subiecţi, aceia cu mai puţine kilograme decât ar fi normal să aibă şi cu un ritm al mersului lent au avut şi cea mai mică speranţă de viaţă – 64,8 ani pentru bărbaţi şi 72,4 pentru femei. Ceea ce înseamnă că o condiţie fizică optimă este mai importantă când vine vorba despre longevitate decât indicele de masă corporală. Iar cercetătorii ne recomandă, cu convingere, să grăbim pasul dacă vrem câţiva ani în plus.

Studiul de acum vine în completarea celui de anul trecut, realizat de aceiaşi cercetători, care spune că persoanele de vârstă mijlocie care merg încet au un risc mai mare să facă o afecţiune cardiovasculară.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta. Emisiunea se difuzează pe Digi World vineri, de la ora 19:00, pe Digi Life tot vineri, de la ora 23:00, și pe Digi24 sâmbătă, de la 15:30.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri