Acuzații de malpraxis la Galați. O pacientă spune că i-a fost amputat un picior din cauza unei erori medicale

Data publicării:
malpraxis-2

Pacienta povesteşte că a mers la urgenţe după ce a căzut pe gheaţă şi s-a lovit la umăr şi la picior. Mâna i-a fost pusă în ghips şi a fost trimisă acasă, chiar dacă acuza dureri mari la picior. A doua zi, când a revenit, a fost operată, însă medicii nu au mai avut cum să îi salveze piciorul.

O banală cazătură pe gheaţă a marcat-o pe viaţă pe femeie. Pentru că s-a lovit la umăr şi la picior, a mers imediat la Urgenţă. Medicul care a consultat-o i-a pus mâna în ghips, iar despre picior i-a spus că poate sta liniştită pentru că nu are nimic. După nici 24 de ore, pacienta a revenit cu dureri mari. A fost din nou consultată şi s-a descoperit că avea o arteră blocată.

„Mi s-a umflat piciorul şi mă durea. Se învineţise. Şi atunci m-a internat, m-a băgat în operaţie şase ore şi mi-au spus că piciorul va fi amputat”, spune Săftica Udreș.

Familia pacientei aruncă toată vina pe medicul ortoped care era de gardă în ziua în care femeia a căzut.

„Nu s-a pus problema internării. Cât despre picior, mi-au spus că piciorul nu reprezintă o problemă. Piciorul era negru. S-au chinuit timp de șase ore să îi refacă artera. Mi-au explicat medicii că dacă ar fi fost operată în prima zi, primele ore, piciorul ar fi putut fi salvat”, susține fiica pacientei.

Medicul incriminat nu a dorit să răspundă acuzaţiilor. A vorbit doar cu superiorii lui care susţin că pacienta avea afecţiuni complexe.

„O obezitate morbidă, un diabet nou descoperit. Reconstrucţia arterei, procedeu dificil într-o astfel de situaţie, s-a făcut la mai puţin de 24 de ore de la internare. Evoluţia la un astfel de caz nu a fost favorabilă. S-a impus amputaţia”, a precizat Lucica Grigorică, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă.

Familia pacientei a depus plângere la Direcţia de Sănătate Publică şi la Colegiul Medicilor.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri