Afecţiune rară. O femeie din Serbia vede, citeşte şi scrie răsturnat

Data publicării:
Bojana-Danilovic2

Funcţionară la primăria din Uzice, în sud-vestul Serbiei, Bojana Danilovic vede, la cei 29 de ani ai săi, lumea cu totul diferit de ceilalţi oameni. O afecţiune neuronală extrem de rară o face să vadă totul cu susul în jos.

Femeia citeşte şi scrie răsturnat, iar pentru a-şi putea îndeplini munca la primărie ea beneficiază de un program de computer care redă totul răsturnat. Femeia spune că cele mai mari probleme le-a avut în timpul şcolii.

„La şcoală nu puteam să scriu normal, aşa că am început să desenez şi să scriu răsturnat. Acum fac totul răsturnat: citesc răsturnat, scriu şi desenez răsturnat, folosesc telefonul răsturnat”, a mărturisit Bojana Danilovic.

Sindromul de care suferă femeia se numeşte "fenomenul orientării spaţiale", din cauza căruia creierul nu poate procesa imaginile în mod normal.

„Văd oamenii în mod normal. Aceştia stau pe propriile lor picioare şi nu cu capul în jos. Cea mai mare problemă este orientarea spaţială, motiv pentru care nu am fost încurajată să-mi iau permisul de conducere”, spune femeia.

Potrivit medicilor, afecţiunea nu a provocat nicio altă disfuncţie a creierului. Mai mult, aceştia spun că femeia are un coeficient de inteligenţă peste medie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri