Sari la conținut

Alimente care te ajută să renunți la fumat

Foto: Guliver/Getty Images

Laptele

Cercetătorii spun că o ţigară înmuiată în lapte şi apoi uscată va avea un gust atât de rău, încât fumătorul se va gândi de două ori înainte să o aprindă pe următoarea.

Ghimbirul

Puteţi folosi sucul de ghimbir de fiecare dată când simţi nevoia de a vă aprinde o ţigară.

Mierea

Pe lângă faptul că scade starea de irascibilitate pe care o au cei care încearcă să se lase de fumat, mierea va tăia şi din pofta de mâncare. Medicii atrag totuţi atenţia: nu trebuie consumată în exces pentru că are multe calorii.

Sucurile de citrice

Specialiştii recomandă cel puţin două pahare cu suc de portocale sau de grapefruit pe zi. Există o relaţie între consumul de nicotină, intoxicaţia cronică pe care o au fumătorii şi nivelul vitaminei C. S-a observat că nivelul vitaminei C este mai redus la fumători.

Consumul de fructe şi legume

Conform unui studiu efectuat pe 1.000 de voluntari fumători s-a constatat că cei care aveau un consum mai mare de fructe şi legume simţeau o nevoie mai redusă de a fuma decât cei cu un consum de fructe şi legume redus.

Studiul, efectuat de cercetătorii de la o universitate din New York, a avut ca rezultat renunţarea la fumat a celor care timp de 14 luni au mâncat zilnic cel puţin 4 porţii de fructe şi legume proaspete.