Amânare pentru Institutul Inimii. Eugen Nicolăescu nu merge la Guvern cu soluția cerută de Victor Ponta

Data publicării:
656133

Actualizare 11.00. „Noi am pus pe site proiectul de hotărâre de guvern, dar dacă este să respectăm întru totul legea, nu poate să intre astăzi pe ordinea de zi. Pentru că trebuie să respectăm minimum 10 zile de transparență, pentru că altfel se poate merge în instanță și se câștigă. Având în vedere că este delicată problema, pereferăm să îndeplinim minimum cele 10 zile și atunci va intra mai mult ca sigur pe ordinea de zi. Eu am avize luate, dar nu are rost să pun o problemă atât serioasa sub semnul întrebării din partea cuiva care să fie interesat în contestarea de guvern”, a precizat ministrul Sănătății.

________________________

Decizia de redeschidere a Institutului inimii vine după ce, săptămâna trecută, premierul Victor Ponta i-a dat un ultimatum ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu, să rezolve situația de la Târgu Mureș. Proiectul este deocamdată în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, până la sfârşitul lunii iunie.

Imediat ce actul normativ va primi toate aprobările, reprezentanţii Ministerului vor demara demersurile pentru redeschiderea celei ce a fost cea mai mare clinică de cardiologie din Transilvania.

Citiți și Raed Arafat: Institutul Inimii nu a realizat transplanturi în ultimii doi ani pentru că organele nu au fost compatibile

Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş va funcţiona ca unitate sanitară publică cu personalitate juridică în subordinea Ministerului Sănătăţii. Aici se vor putea face intervenţii chirurgicale dintre cele mai complexe, dar şi transplant de cord, având în vedere că Institutul avea acreditare pentru aşa ceva în momentul în care a fost închis.

În ultimii doi ani, 55 de corduri au fost irosite, după desfiinţarea Institutului de la Târgu Mureş şi transformarea lui în clinică în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din municipiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri