Sari la conținut

Analiza care depistează problemele pielii

Consultația dermatologică cu ajutorul lămpii cu ultraviolete se realizează întotdeauna într-o cameră întunecată.

Georgiana Trancă, marketing manager al unei clinici de înfrumusețare explică procedeul: „Trecem lumina lămpii cu ultraviolete pe suprafața întregului ten pentru a diagnostica specific fiecare problemă cu care se confruntă tenul.”

Lumina fluorescentă va indica modificări de culoare în zonele în care tenul are probleme. Examinarea atentă va detecta astfel toate imperfecţiunile pielii, care nu sunt vizibile cu ochiul liber. Pot fi depistate pete pigmentare, o afecţiune des întâlnită în România din cauza supraexpunerii la soare, lipsa de colagen sau tenul deshidratat.

Odată pus diagnosticul fiecărui client i se propune un plan de tratament personalizat - individualizat pe fiecare problemă cu care se confruntă.

Tratamentul tenului trebuie început imediat după diagnosticarea problemei, pentru a vă asigura că pielea îşi recapătă sănătatea.

„Problemele grave pe care le pot avea anumiți clienți implică un plan de tratament intensiv de 21 de zile, cum ar fi un exces de sebum, probleme cu acneea, piele flască, lipsită de vitaminele proprii pielii. Planul include aplicarea de măști hidratante și fiole cu acizi și vitamine propii pielii”, mai spune Georgiana Trancă.

Procedura nu este invazivă şi durează mai puţin de zece minute. Trebuie să mai ştiţi că în ziua testării pielea trebuie să fie curată, fără machiaj.