Anchetă după moartea femeii de 83 de ani. Nereguli în serie la Spitalul Judeţean din Braşov

Data publicării:
hol de spital cam bantuit - captura

Ancheta făcută de Direcţia de Sănătate Publică Braşov în cazul bătrânei de 83 de ani, găsită fără suflare pe un câmp din apropierea oraşului, confirmă că medicul de gardă nu se afla în spital. Parafa sa a fost folosită de un medic din Covasna, care nu are contract cu Spitalul de Urgenţă din Braşov.

„Medicul titular de gardă (...) nu a fost de fapt prezent, acesta delegând un alt medic să îi preia atribuţiile, fără a informa în prealabil conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, acesta din urmă neaflându-se în relaţie contractuală cu unitatea sanitară”, sunt concluziile anchetei desfășurate de Direcţia de Sănătate Publică Braşov.

Transmiterea parafei între medici, fără ştirea conducerii spitalelor, este folosită destul de des, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov, care au demarat propria lor anchetă.

Am primit câteva sesizări zilele acestea, de la persoane fizice, care s-au aflat în diferite situații. La Spitalul Județean avem o sesizare și la spitalul de copii un caz”, spune Mariana Câju, şefa comisiei de sănătate din cadrul CJ Braşov.

Duminica trecută, o femeie de 83 de ani a fost găsită pe un câmp de lângă Braşov, după ce cu o zi înainte a fost externată, pe propria semnătură, deşi nu putea să-şi poarte singură de grijă. Îmbrăcată doar într-o pijama şi încălţată cu papuci, bătrâna nu a rezistat frigului şi a murit.

„Conform celor declarate de personalul auxiliar şi de pază de la camera de gardă, pacienta a fost împiedicată în câteva rânduri să plece, având în vedere şi ţinuta sumară în care se afla, dar în final, ca urmare a insistenţelor acesteia şi neprezentării niciunui aparţinător, a fost condusă de o infirmieră care îşi încheiase serviciul în staţia de taxi”, arată Direcţia de Sănătate Publică Braşov.

Comisia Ministerului Sănătăţii, cea de a treia care anchetează acest caz, a considerat că raportul DSP Braşov este unul superficial. Iar premierul Victor Ponta a anunţat că i-a cerut ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, să meargă la Braşov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri