Anchetă la Spitalul din Bârlad, după ce un bebeluş a murit imediat după naştere

Data publicării:
spital

„Nu mai puteam și m-au suit pe masă și am născut. Copilul, inimioara lui, bătea”, spune Florentina Sava, mama copilului.

Tânăra de 26 de ani s-a internat în Spitalul din Bârlad cu o săptămână înainte de termenul prevăzut, pentru că avea dureri abdominale. Medicii i-au făcut calmante şi au asigurat-o că nu există probleme cu sarcina. Cum femeia era dintr-o localitate aflată la 40 de kilometri depărtare, au decis totuşi să o ţină sub observaţie. Luni seara, femeia a început să se simtă din nou rău.

„Răcneau la mine că nu sunt de naștere. (Am născut, n.r.) fără doctor, era numai o asistentă și infirmiera. (Au chemat medicul, n.r.) după ce am născut copilul”, îşi aminteşte femeia.

Conducerea spitalului are şi o explicaţie.

„Nu pot sta doar în sala de naștere medicii, pentru că sunt de gardă pe două sectoare. Din punct de vedere clinic şi paraclinic, era o naștere normală, cu poziția fătului situată pelvin, deci nu impunea nimic”, spune Cristina Sârbu, directorul de îngrijiri medicale al Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad.

Părinţii nu îşi explică cum şi-au pierdut copilul în câteva minute.

„În sufletul meu este o durere mare”, spune Gabriel Sava, tatăl copilului.

„Vina e în totalitate a lor, că a fost pe mâinile lor. Domnul doctor ne-a explicat în felul următor: ne-a spus că nu știe nici dânsul să ne explice ceea ce s-a întâmplat”, afirmă şi bunica bebeluşului.

Conducerea spitalului, Colegiul Medicilor din Vaslui şi inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) au început o anchetă în acest caz.

Direcția de Sănătate Publică Vaslui a trimis la spitalul din Bârlad o echipă de inspectori care să verifice dacă s-au respectat protocoalele medicale. Reprezentanții DSP vor să afle dacă se poate vorbi de o culpă medicală în acest caz, așa cum acuză familia.

Autorităţile aşteaptă acum rezultatul necropsiei pentru a stabili cine se face vinovat pentru decesul nou născutului.

Nu este singurul caz de posibilă neglijenţă la Spitalul din Bârlad. În urmă cu patru luni, un bătrân a murit în plină stradă, după ce medicii care l-au consultat i-au spus că are pneumonie şi că nu are nevoie de internare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri