Sari la conținut

Angajații unui spital, mai eficienți fără Facebook

Cardurile de sănătate şi informaţiile sunt procesate mai repede, aşa că nimeni nu mai pierde vremea.

„Putem vedea la un moment al zilei câte încercări de accesare a unui site din cele blocate au existat. Spre exemplu, la ora 6 dimineaţa, astăzi, au fost peste 3.000 de încercări”,a precizat șeful serviciului IT al spitalului, Gheorghe Hudișteanu.

Ghinionul angajaţilor de la spitalul judeţean Constanţa înseamnă norocul pacienţilor care nu mai aşteaptă atât de mult de când reţeaua este sub control strict.

Medicul rezident Andreea Boșneagu a precizat că acum durează două minute maxim eliberarea unei fișe cu tot cu printare.

Asta înseamnă cu un minut mai repede decât până acum, iar cele 60 de secunde câştigate devin ore în final, pentru că este vorba despre sute de pacienţi.

Viteza cu care se poate lucra acum în reţeaua informatică a Spitalului Judeţean Constanţa înseamnă că angajaţii îşi făcuseră un obicei din a cerceta des Facebook-ul, chiar dacă nu recunosc.

„Doar dacă este o problemă, ne trebuie ceva legat de servici, trebuie să aflăm ceva, o informaţie. Doar atunci”, a precizat o asistentă medicală.

Totuși, statisticile IT-iștilor o contrazic.

A scăzut de la 90% la 50-60% utilizarea nodurilor care erau mai congestionate”, a precizat Gheorghe Hudișteanu.

Am luat decizia de a crea un filtru, printr-un soft, evident, care să restricţioneze accesul calculatoarelor pe care le avem în gestiune cu programe de tip Messenger, Facebook”, a precizat managerul Spitalului Județean Constanța, Dănuț Căpățână.

Softul folosit de Spitalul Judeţean a fost creat de o companie din România care dezvoltă software şi antivirus în întreaga lume.

Pe aceeași temă