ARAD. Copiii internaţi La Spitalul Judeţean stau câte doi-trei în pat

Data publicării:
1202 20copii 20spital-48942

Secţia de pediatrie a spitalului din Arad trebuie să găzduiască 61 de copii în 40 de paturi. Nu sunt luați în calcul și părinţii care stau alături de cei mici în spital.

„Cum am manageriat această problemă? Simplu: doi în pat, sau pe paturi suplimetare. Dar s-au asigurat condițiile de tratament”, este explicaţia oferită de Dorin Lazăr, șef clinică de pediatrie.

Cu toate că după 24 de ore copiii ar putea fi externați și astfel să elibereze un loc, ei rămân în spital încă o zi din motive administrative.

Şi asta pentru că odată internat în spital, un copil trebuie să petreacă aici minim 48 de ore. Dacă ar sta mai puțin, intervenția ar fi considerată urgență iar spitalului nu i-ar fi decontată cheltuiala de către Casa de Asigurări de Sănătate.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică din Arad, în urmă cu două săptămâni au fost înregistrate aproape 1.400 de infecţii respiratorii. Un număr normal pentru această perioadă din an, spun specialiștii, dar mult prea mare pentru câte paturi are secția de pediatrie. Pentru a evita astfel de aglomerări în viitor, conducerea spitalului se gândeşte să mute secţia de pediatrie într-o clădire nouă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri