Au băut apă contaminată cu dejecţii: 22 de persoane din comuna Aninoasa au ajuns la spital

Data publicării:
canal-1

22 de persoane din Aninoasa, dintre care nouă copii, au băut apă contaminată cu dejecţii din canalizare şi au ajuns la spital. Potrivit inspectorilor de sănătate publică din Dâmboviţa, este vorba despre un eveniment epidemiologic. Aceştia spun că vor amenda furnizorul de apă din comună pentru că nu a informat oamenii că nu trebuie să consume apa, deşi analizele au demonstrat că era infestată.

Cinci persoane sunt în prezent internate la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte. Conducerea Companiei de Apă Târgovişte îşi cere scuze şi spune că problema este veche, însă nimeni până acum nu a reuşit să identifice cauza infestării.

Practic, spun reprezentanţii companiei, conducta trece prin sistemul de canalizare, iar dejecţiile s-au infiltrat în conducta de apă. Tot ei susţin că au dispus înlocuirea ţevilor şi modernizarea sistemului de furnizare a apei. Direcţia de Sănătate Publică a dispus deja sancţiuni în acest caz.

Inspectorii de sănătate publică s-au autosesizat în momentul în care au apărut primele cazuri de îmbolnăvire şi au mers la faţa locului pentru a cerceta zona. Ei monitorizează în continuare calitatea apei în localitatea Aninoasa, iar medicii de familie sunt şi ei în alertă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri