Avionul SMURD a executat primele misiuni internaţionale, la Budapesta şi Istanbul

Data publicării:
avion-smurd-02

FOTO: www.fundatiapentrusmurd.ro

În ultima săptămână, piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au intervenit pentru salvarea a 53 de persoane, misiunile fiind realizate în cadrul SMURD, informează un comunicat al ministerului.

Intervenţiile au vizat transportul medical de urgenţă al celor aflaţi în dificultate şi au presupus efectuarea, în intervalul 19 - 25 iulie, a peste 85 de ore de zbor de către piloţii MAI.

Misiunile au fost executate prin punctele de operare aeromedicală SMURD - Bucureşti (23 misiuni), Iaşi (13 misiuni), Constanţa (10 misiuni) şi Craiova (4 misiuni).

La succesul acestor intervenţii a contribuit şi avionul SMURD, recent intrat în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, mai spun reprezentanţii ministerului, precizând că aeronava a transportat, în cursul zilei de joi, un nou-născut aflat în incubator de la Budapesta la Bucureşti, precum şi o persoană cu grave afecţiuni medicale, de la Bucureşti la Istanbul, efectuând astfel primele misiuni internaţionale de salvare aeromedicală.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri