Bani "albi" pentru medicii din spitale. Premierul și ministrul Sănătății au variante diferite

Data publicării:
banicioiu

Cineva încearcă să deturneze situaţia. Nu e vorba de şpagă. Chiar dacă mergem în spital, sunt anumite legende. Nu vreţi să terminăm cu asta? Medicul şi asistentul sunt oameni respectaţi. Regulile clare îi ajută. Să nu mai lăsăm reguli la gri. Avem o lege în dezbatere, care a trecut de Senat, care reglează o parte din aceste situaţii. Ce prevede: servicii private în spitalele publice, la cererea pacientului, adică după orele de program în care se asigură garda şi serviciile decontate de casă şi fără coplată. După orele de program, va fi posibilitatea ca pacientul să meargă la un anumit medic contra unei plăţi suplimentare sau să folosească infrastructura din sistem contra unei sume suplimentare. Rămâne o sumă care va merge la spitale, o parte impozitată, restul la medic şi echipă”, a spus ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Ministrul a vorbit astăzi despre un proiect mai vechi al Ministerului Sănătăţii, care a fost pus în dezbatere publică şi la sfârşitul lunii mai a fost votat de către prima cameră.  

Pare cu totul altceva decât spunea premierul Victor Ponta acum trei zile. nd anunţa dublarea salariilor în domeniul medical, anunţa şi legalizarea plicului.

Acele contribuţii suplimentare pe care pacienţii vor să le aducă, cu îndeplinirea cumulativă a trei condiţii, şi anume: să nu fie condiţionată de către medic sau asistent, să fie după încheierea actului medical, să fie declarate, în aşa fel încât să fie şi fiscalizate”, a spus premierul în urmă cu câteva zile. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri